Menu

Maaseutupalveluiden ajankohtaiset asiat

Seuraa meitä Facebookissa

 

Kunnantalo on suljettu ajalla 1.7. -28.7.2019

Maaseutuhallintopalvelut Mäntsälän toimipiste on suljettuna myös 1.7. – 28.7.2019. Osa henkilökunnasta on kiinnioloaikana töissä ja heidät tavoittaa maaseututoimen palvelunumerosta 040 314 5266 tai kunnan vaihteesta (019) 264 5000. Puhelinvaihde on avoinna ma-pe klo 8-16

 

 

Päätukihaku 2019 on päättynyt. Viimeinen mahdollisuus palauttaa tukhakemus myöhässä on 12.7.2019.Vuoden 2019 tukitiivistelmä töytyy täältä!

 

 

MUUTOKSIA JA AJANKOHTAISTA

Viherkesannoksi ilmoitettaviin kasveihin tulee muutoksia tälle vuodelle. Maa- ja metsätalousministeriön tiedotteeseen asiata pääset tästä linkistä.

 

MUUTA HAKUASIAA

 

Maataloustuotannon kirjaamisvaatimukset

Opas Maataloustuotannon kirjaamisvaatimuksista on julkaistu. Oppaan avulla viljelijä voi tarkistaa omaa tuotantoaan koskevat kirjaamisvaatimukset. Oppaassa esitellyt vaatimukset perustuvat voimassaoleviin säädöksiin ja ohjeisiin. 

 

Asiakaspalvelu

Pääsääntöisesti Mäntsälän kunnantalolla asiakaspalvelua on kunnantalon aukioloaikojen mukaisesti (poikkeukset sivun yläosassa ja Facebookissa).

Klaukkalassa ei ole enää vastaanottoa. Kevään tukihaun aikaan lisäämme vastaanottopaikkoja, joista ilmoitamme lähempänä ajankohtaa.

Oppaita

Hakuopas ja sitoumusehdot löytyvät Ruokaviraston sivuilta sähköisinä. Oppaita ei enää paineta.

Täydentävät ehdot
Lopettavat_tilat_ja_spv_muistilista.pdf 
Ympäristökorvauksen sitoumusehdot
Viherryttämistuen vaatimusten vaikutus ympäristökorvauksen maksuun
Tiedote, ekologisen alan ilmoittamisesta vapautuminen vaikuttaa ympäristökorvauksen maksuun (pdf)

Maksut

Viljelijätukien maksaminen

Tukioikeuksien siirrot

Vuodesta 2015 alkaen tukioikeuksia voidaan siirtää ainoastaan aktiiviviljelijöiden välillä. Hallinnan siirron yhteydessä ei tarvitse enää siirtää vastaavaa määrä peltoa. Siirtohakemuksen 103B voi tulostaa lomakepalvelusta. Liitteeksi tarvitaan luovuttavan tilan 103A, jonka saa Vipu-palvelusta tai maaseututoimesta. Siirtohakemuksen viimeinen jättöpäivä on 15.6. kyseisenä hakuvuonna.

Pysyvät nurmet

Ruokaviraston sivuilta tietoa pysyvien nurmien säilyttämisestä.

Takaisin ylös