Tutustu kätevään karttapalveluumme!

Viimeksi muokattu: 20.2.2024

Oletko tutustunut Mäntsälän kunnan karttapalveluun? Kartat löytyvät osoitteesta Mäntsälän karttapalvelu. Sivulle aukeaa oletuksena opaskartta, mutta palvelusta löytyy paljon muutakin tietoa ja erilaisten palveluiden sijainteja.

Suvun vasemmasta reunasta löytyvät seuraavat toiminnot:

  • Haku – jolla voit etsiä osoitteita
  • Aineistot -valikon avaamalla voit valita, mitä aineistoja kartalle piirretään. Tarjolla on maastokartta, ilmakuva (kuvausvuosi 2023), Maanmittauslaitoksen taustakartta, kunnan ajantasakaavayhdistelmä, kiinteistörajat, -tunnukset ja -rajamerkit, ympäristökeskuksen ja museoviraston aineistoja, kunnan ja muita julkisia palveluita ja paljon muuta.
  • Vie – jaa – painike avaa ikkunan, jolla voit ensiksi piirrellä kartalle itse. Luo linkki -painikkeella tulee omaan ikkunaan linkkiteksti. Kun kopioit linkin ja lähetät sen vaikkapa sähköpostilla kaverille, niin hän saa linkistä auki tekemäsi kartan. Tämä on kätevä tapa neuvoa ystävälle vaikka mökki tai muu paikka, missä haluatte tavata.
  • Tulosta painike – voit tulostaa näkymän.

Kartan yläreunan toiminnoista

  • Mökki – palauttaa kartan kotinäkymään, kirkonkylälle
  • Himmennystyökalu himmentää taustakartan, jolloin omat piirrokset korostuu paremmin.
  • Mittaustyökalulla voi mitata aluemaisia ja viivamaisia kohteita
  • A-kirjain tuo esiin kartalla olevat tekstit. Mm. kiinteistönumerot, jos haluat ne näkyviin silloinkin, kun automatiikka ei  niitä muuten kartalle piirrä. Jos kartta on laajalta alueelta, niin oletuksena ei kiinteistötunnuksia silloin piirretä näkyviin.
  • Karttamerkki -kuvakkeella voit kysyä kartalta koordinaatteja. Voit myös muuntaa sijaintitietoa koordinaattijärjestelmästä toiseen.

Linkistä avautuvassa pdf-tiedostossa on seikkaperäisemmin käytännön vinkkejä, mitä tietoja karttapalvelusta voi hakea ja miten se tapahtuu:

Karttapalvelun tarkempi esittely (linkki vie pdf-tiedostoon).

Löydät esittelyaineistosta neuvot muun muassa seuraaviin tilanteisiin:

Onko rajamerkki hukassa tai pitäisikö saada kiinteistötunnus tietoon?

Mietitkö jonkun kohteen pinta-alaa?

Omistan talon, jolla on pysyvä rakennustunnus. Mistä näen, mikä se on?

Suunnitteletko maalämpökaivoa?

Mitäköhän kaavassa sanotaan?