Pannaanko pyörät pyörimään? Mäntsälän kunta haastaa kuntalaiset ja alueen yritykset polkemaan

30.4.2024 harrastukset

Ilmoittautuminen valtakunnalliseen Kilometrikisaan 2024 on käynnissä. Kilometrikisa 2024 poljetaan 1.5.-30.9.2024 välisenä aikana. Kuntalaiset voivat ilmoittautua leikkimieliseen kisaan Mäntsälän Polkijat -tiimin alle.

Mäntsälän kunta haastaa kuntalaiset polkemaan. Vuoden 2023 kilometrikisassa Mäntsälän Polkijat ylsivät 4749,4 kilometrin polkemisella sijoitukselle 1399. Pyöräilypäiviä kertyi 288 ja bensaa tuloksella säästettiin 332 litraa.

Nyt kuntalaisilla on mahdollisuus kisata Mäntsälän kunnan Hirvipitäjän pyöräilijät -joukkuetta vastaan ja ilmoittautua mukaan polkemaan Toimi näin liittyäksesi kuntalaisjoukkueeseen:

  1. Mene osoitteeseen http://www.kilometrikisa.fi/teams/join/
  2. Rekisteröidy käyttäjäksi ja luo itsellesi tunnukset – jos olet jo aikaisemmin kisannut Kilometrikisoissa, voit kirjautua vanhoilla tunnuksillasi mukaan.
    · Joukkueen nimi: Mäntsälän Polkijat
    · Osallistumiskoodi: 2024Mäntsälä
  3. Ilmoittauduttuasi Mäntsälän Polkijoiden kuntalaisjoukkueeseen, ilmoita paikkakunnaksesi Mäntsälä.
  4. Kirjaa ylös touko-syyskuun aikana polkemasi kilometrit palveluun ja auta joukkuetta pärjäämään muita kuntia ja kunnan henkilöstön joukkuetta vastaan.

Kilometrikisa on kaikille maksuton leikkimielinen ja yhteisöllinen vuosittain järjestettävä tempaus ja sen järjestäjänä toimii Pyöräilykuntien neuvosto ry.

Kisaan voivat rekisteröityä myös pyöräilyseurat, liikuntayhdistykset ja muut aktiiviharrastajaryhmät. Lisäksi jokainen polkija, joka on tallentanut kotikunnan omiin henkilökohtaisiin tietoihinsa, kartuttaa samalla myös oman kuntansa kilometrisaldoa.

– Pyöräilläänkö Mäntsälä Suomen kartalle? liikenne- ja ilmastoasiantuntija Elina Lämsä kysyy.
– Kuka tahansa mäntsäläläinen yritys tai yhteisö voi ilmoittautua haasteeseen mukaan, tämä on oiva työhyvinvointitempaus jokaiseen kahvipöytään kuntoon katsomatta, hän jatkaa.

Kilometrikisan lisäksi vapun jälkeen vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa, jonka teemana on liikennerauha. Pyöräilyviikko alkaa 3.5. valtakunnallisella kaupunkipyöräpäivällä, jolloin Mäntsälän kunnan nuorisovaltuusto julkaisee sosiaalisen median kanavissaan oman kuntapyörähaasteensa, joka on käynnissä 12.5. saakka.

– Mäntsälän kuntapyörät ovat jälleen katukuvassa ja kaikkien kuntalaisten ilmaiseksi käytettävissä lokakuun loppuun saakka, Lämsä muistuttaa. – Ilmaista käyttöä saa kahdeksi tunniksi kerrallaan ja niilläkin kuljetut kilometrit voi kirjata ylös kilometrikisaan.

Lisätietoja kuntapyöristä:

· Mäntsälän kunnan yleisohjeistus löytyy internetsivuilta Yleisohjeistus Mäntsälään 2022_2 (mantsala.fi) · Pyöräasemat ja kuntapyörät kartalta löytyvät osoitteesta  Mäntsälä – Kaupunki-pyörät | Kaakau

· Kaakau Oy:n yhteystiedot ja kuntapyöriin liittyvä tukipäivystys on avoinna seitsemänä päivänä viikossa klo 09.00–19.00 puhelinnumerosta 044 71 606 44 sekä sähköpostitse info@kaakau.fi

 

Lisätietoja: Elina Lämsä, liikenne- ja ilmastoasiantuntija, elina.lamsa@mantsala.fi tai 040 3146030

 

Lue myös