Opetuspalvelut tiedottaa 1.4. koronaan liittyen

1.4.2022 korona

Opetuspalvelut on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan koulukohtainen riskienarviointi on tärkeässä asemassa koronarajoitusten purkamisessa. Koulut harkitsevat aina tapauskohtaisesti toimintaansa yksikkökohtaiseen riskienarviointiin perustuen. Maskisuositus ja terveysturvallisuusohjeet (TTL 58c§) ovat ennallaan.

Keusote-alueen kunnissa on asteittain purettu koronarajoituksia ja -suosituksia alkukevään aikana. Tämän perusteella sen merkitys on korostunut, että kouluun tullaan vain terveenä – siis silloin, kun tartuntaan viittaavia oireita ei ole.

Tartuntatautilain 58c§ on voimassa 30.6.2022 saakka. Lain perusteella koulut noudattavat edelleen toimenpiteitä, jotka koskevat käsien pesua, riittävien etäisyyksien ylläpitämistä ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä.

Oppilaiden ja opiskelijoiden maskisuositus säilyy entisellään 6. vuosiluokasta ylöspäin sekä kaikilla oppilailla koulu- ja retkikuljetuksissa. Myös henkilökuntaa koskeva maskisuositus on edelleen voimassa.

Koulut toimivat yksikkökohtaisen riskienarvioinnin mukaisesti. Yleisesti voidaan todeta, että 4.4.2022 lukien koronarajoituksia puretaan kouluilla ja eri yhteistyömuotoja vapautetaan koronarajoituksista. Koulun toiminta harkitaan aina tapauskohtaisesti kouluyksikön riskienarviointiin perustuen.

Myös kevätjuhla järjestetään koulun harkinnan mukaisesti joko lähi-, etä- tai hybridimallilla.

Mäntsälän lukio ohjeistaa erikseen omaa toimintaansa koskien.

 

Janne Mäkinen

Opetuspäällikkö

 

Keusoten ajantasaiset koronarajoitukset https://www.keusote.fi/palvelumme/korona/koronasuositukset-ja-rajoitukset/

Read also