Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusimistyöt ovat käynnistyneet vanhan saarekkeen purkutöillä

30.5.2024 kadut

Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusimistyöt ovat käynnistyneet tällä viikolla. (kuva: Welado Oy)

Mt 140:n eli Lahdentien keskisaareke uudistetaan Mäntsälän keskustassa Sälinkääntien ja Mäntymäentien välisellä osuudella. Työt ovat käynnistyneet viikolla 22 työnaikaisten liikennejärjestelyjen tekemisellä sekä keskisaarekkeen vanhojen rakenteiden purkamisella. Vanhan saarekkeen purkaminen jatkuu myös viikolla 23. Purkutöiden jälkeen työt jatkuvat keskisaarekkeen kasvualustojen ja kivipohjien teolla.

Keskisaarekkeen uusimistyöt valmistuvat syyskuun alkuun 2024 mennessä.

Kaakkumäenraitin sillan uusimistyöt etenevät suunnitellusti
Kaakkumäenraitilla on tällä viikolla tehty jätevesikaivojen asennuksia sekä rakennettu Kaakkumäenraitin sillan maatukien peruslaattoja. Työvaiheet jatkuvat myös viikolla 23.

Mäntsälän keskusta-alueella sijaitseva Mäntsälänjoen ylittävä Kaakkumäenraitin silta on suljettu liikenteeltä 22.4.2024 alkaen. Myös rantareitti sillalle on suljettu. Kaakkumäenraitin siltaurakka valmistuu alustavan arvion mukaan elokuussa 2024.

Vanhan Porvoontien siltojen ja katuinfran uusiminen: uuden hulevesilinjan teko käynnissä kirkkosillan eteläpuolella
Vanhan Porvoontien kirkkosillan työmaalla keskeisin työvaihe tällä viikolla on ollut sillan uusien pilareiden tekeminen sekä uuden hulevesilinjan rakentamisen aloittaminen kirkkosillan eteläpuolella. Viikolla 23 kirkkosillan uusimistyöt jatkuvat sillan työtelineiden rakentamisella.

Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen sillan uusimistyöt alkavat kesän aikana.

  • Toivoisimme kaikkien alueella liikkuvien käyttävän opasteilla merkittyjä kiertoreittejä. Myös Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta on työmaa-aluetta, joten sillan kautta kulkeminen on kielletty, sanoo kuntatekniikan päällikkö Jarkko Hämäläinen Mäntsälän kunnasta.  

Mäntsälän kirkkosilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta sijaitsevat Mäntsälän keskustassa Vanhalla Porvoontiellä kohdassa, jossa katu ylittää Mäntsälänjoen. Vanhan Porvoontien ajoratasilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta ovat suljettuja 4.3.2024 lähtien. Urakan aikana ei ole mahdollista kulkea Mäntsälänjoen yli uusittavien siltojen kautta. Myös joen varressa oleva kulkuyhteys silloille on suljettu.

Vanhan Porvoontien ajoratasillan ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen siltojen ja kadun korjaus- ja saneeraustöiden arvioidaan valmistuvan marraskuun 2024 lopussa.

Lisätiedot:  
Mäntsälän kunta, Jarkko Hämäläinen, kuntatekniikan päällikkö, etunimi.sukunimi@mantsala.fi, puh. 040 314 6869
GRK, Jouni Karvonen, työmaapäällikkö, etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 040 557 4123

Seuraa hankkeiden etenemistä:  
Mäntsälän kunnan www-sivuilta:  https://www.mantsala.fi/ajankohtaista/  
Facebook: https://www.facebook.com/Mantsalankunta/  
Instagram: https://www.instagram.com/mantsalankunta/  
 

Tällä viikolla Kaakkumäenraitin sillan työmaalla on rakennettu sillan maatukien peruslaattoja. (kuva: GRK Suomi Oy)

Vanhan Porvoontien kirkkosillan uusien tukipilareiden rakentaminen on hyvässä vauhdissa. (kuva: Welado Oy)

Yleiskuva Vanhan Porvoontien kirkkosillan työmaasta. (kuva: Welado Oy)

Lue myös