Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusimistyöt käynnistyvät Mäntsälän keskustassa viikolla 22

24.5.2024 yleiset alueet

Mt140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusimistyöt käynnistyvät Mäntsälän keskustassa viikolla 22. (kuva: Welado Oy) 

Mt 140:n eli Lahdentien keskisaareke uudistetaan Mäntsälän keskustassa Sälinkääntien ja Mäntymäentien välisellä osuudella. Työt käynnistyvät viikolla 22 eli maanantaina 27.5. alkavalla viikolla liikennejärjestelyjen tekemisellä sekä valmistelevilla töillä. Liikenteelle on kuitenkin käytössä vähintään yksi kaista suuntaansa, eivätkä työt aiheuta liikennekatkoja.

 – Nyt käynnistyvät työt ovat jatkoa keskisaarekkeen uusimistöille, joita tehtiin Peltolantien ja Sälinkääntien välisellä osuudella vuonna 2023. Vilkasliikenteisellä osiolla työskentely voi aiheuttaa ajoittaista ruuhkaa tai liikenteen hidastumista. Toivomme tieosuudella liikkuvilta kärsivällisyyttä, sanoo kuntatekniikan päällikkö Jarkko Hämäläinen Mäntsälän kunnasta.

Keskisaarekkeen uusimistyöt valmistuvat syyskuun alkuun 2024 mennessä.

Kaakkumäenraitin sillan paalutustyöt valmistuivat aikataulussa

Kaakkumäenraitin sillan paalutustyöt valmistuivat alkuviikosta. Viikolla 22 sillan uusimistyöt jatkuvat uuden sillan peruslaattojen teolla.

Kaakkumäenraitin vesihuoltotöitä on jatkettu paalutustöiden valmistuttua. Jätevesi- ja vesijohtolinjojen teko jatkuu myös viikolla 22.

Mäntsälän keskusta-alueella sijaitseva Mäntsälänjoen ylittävä Kaakkumäenraitin silta on suljettu liikenteeltä 22.4.2024 alkaen. Myös rantareitti sillalle on suljettu. Kaakkumäenraitin siltaurakka valmistuu alustavan arvion mukaan elokuussa 2024.

Vanhan Porvoontien siltojen ja katuinfran uusiminen: vesihuoltotöitä tehdään Huvitien risteyksen tuntumassa

Tällä viikolla Vanhan Porvoontien kirkkosillan työmaalla on tehty porapaalujen valutöitä. Viikolla 22 työt jatkuvat sillan pilareiden muottien tekemisellä. Myös vanhan sillan maatukien purkutyöt ovat meneillään.

Vanhan Porvoontien Keskuskadun ja Kirvunpolun välisen osuuden uuden vesihuoltojärjestelmän rakentaminen on käynnissä Huvitien risteyksen lähettyvillä.

Lauantaina 25.5. järjestettävän MITÄ IHMETTÄ 2024! -elämystapahtuman aikana joen rannassa liikkuvien on hyvä muistaa, että työmaa-alueen kautta kulkeminen on kielletty.

– Haluamme varmistaa alueella liikkuvien turvallisuuden myös tapahtuman aikana, kiteyttää kuntatekniikan päällikkö Jarkko Hämäläinen.

Mäntsälän kirkkosilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta sijaitsevat Mäntsälän keskustassa Vanhalla Porvoontiellä kohdassa, jossa katu ylittää Mäntsälänjoen. Vanhan Porvoontien ajoratasilta ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen silta ovat suljettuja 4.3.2024 lähtien. Urakan aikana ei ole mahdollista kulkea Mäntsälänjoen yli uusittavien siltojen kautta. Myös joen varressa oleva kulkuyhteys silloille on suljettu.

Vanhan Porvoontien ajoratasillan ja Vanhan Porvoontien kevyen liikenteen siltojen ja kadun korjaus- ja saneeraustöiden arvioidaan valmistuvan marraskuun 2024 lopussa.

Lisätiedot:

Mäntsälän kunta, Jarkko Hämäläinen, kuntatekniikan päällikkö, etunimi.sukunimi@mantsala.fi, puh. 040 314 6869
GRK, Jouni Karvonen, työmaapäällikkö, etunimi.sukunimi@grk.fi, puh. 040 557 4123

Seuraa hankkeiden etenemistä:
Mäntsälän kunnan www-sivuilta: https://www.mantsala.fi/ajankohtaista/
Facebook: https://www.facebook.com/Mantsalankunta/
Instagram: https://www.instagram.com/mantsalankunta/

 

Vanha Porvoontien kirkkosillan työmaalla on tehty porapaalujen valutöitä sekä purettu vanhan sillan maatukia. (kuva: Welado Oy)

Kaakkumäenraitin sillan paalutustyöt valmistuivat alkuviikosta. (kuva: GRK Suomi Oy)

Lue myös