Mt 140 (Lahdentie) keskisaarekkeen uusimistyöt käynnistyvät Mäntsälän keskustassa maanantaina 27.5.

8.5.2024 kadut

Mt 140:n eli Lahdentien keskisaareke uudistetaan Mäntsälän keskustassa Sälinkääntien ja Mäntymäentien välisellä osuudella. Työt käynnistyvät 27.5. valmistelevilla töillä sekä vanhojen rakenteiden purkamisella. Keskisaarekkeen uusimistyöt valmistuvat syyskuun alkuun 2024 mennessä.

Hankkeessa vanhan keskisaarekkeen tilalle rakennetaan uusi saareke. Välialueen nykyiset istutukset ja nurmialueet poistetaan kasvualustoineen ja 1990-luvun alusta olevat betonikiveykset poistetaan ja korvataan kestävämmillä graniittisilla reunakivillä. Työhön sisältyy myös kaapeleiden siirtoa, uusien rakentamista sekä maansiirtoa. Töiden valmistuessa keskisaarekkeeseen istutetaan puistolehmuksia.

Hankkeessa tehtävien muutosten myötä uusi keskisaareke on kunnossapidon näkökulmasta aiempaa helppohoitoisempi. Tavoitteena on myös parantaa Mäntsälän kuntailmettä, kertoo kuntatekniikan päällikkö Jarkko Hämäläinen Mäntsälän kunnasta.

Mäntsälän kunnan tekninen- ja elinvoimalautakunta on valinnut pääurakoitsijaksi GRK Suomi Oy:n.

Uusimistyöt tuovat liikennejärjestelyjä Sälinkääntien ja Mäntymäentien välisellä osuudella

Hankealueella tehdään liikennejärjestelyjä, jotka mahdollistavat keskisaarekkeen uusimistöiden etenemisen. Liikenteellä on käytössä yksi kaista suuntaansa koko hankkeen ajan.

Tavoitteemme on mahdollisimman sujuva ja kaikille turvallinen rakentaminen. Kerromme kunnan kanavissa aina ennakkoon tulevista liikennejärjestelyistä, sanoo Jarkko Hämäläinen

Nyt käynnistyvät työt ovat jatkoa keskisaarekkeen uusimistöille, joita tehtiin Peltolantien ja Sälinkääntien välisellä osuudella vuonna 2023.

 

Lisätiedot:

Mäntsälän kunta, Jarkko Hämäläinen, kuntatekniikan päällikkö, etunimi.sukunimi@mantsala.fi, puh. 040 314 6869

Seuraa keskisaarekkeen uusimistöitä:

Mäntsälän kunnan www-sivuilta: https://www.mantsala.fi/ajankohtaista/

Facebook: https://www.facebook.com/Mantsalankunta/

Instagram: https://www.instagram.com/mantsalankunta/

 

 

 

 

Lue myös