Liikennelaskentoja ja ajoneuvoliikenteen seurantaa Mäntsälässä toukokuun lopussa

22.5.2024 liikenne

Mäntsälässä toteutetaan liikennelaskentoja ja liikenteen seurantaa Valtatien 25, Kantatien 55 sekä Seututien 140 alueella. Keskiviikkona 22.5. toteutetaan liikennelaskenta aamu- ja iltaruuhkahuipputuntien aikaan Isolammintien, Hyllyväntien ja Helsingintien-Lahdentien liittymien läheisyydessä.

-Toteutettavat liikennelaskennat eivät vaikuta liikkumiseen, mutta voivat herättää huomiota ohi ajavissa. Toivottavaa on, ettei laskijoita häiritä laskennan aikana, toteaa liikenne- ja ilmastoasiantuntija Elina Lämsä.

Laskennan suorittavat Hämeen ammattikorkeakoulun liikennealan opiskelijat. Laskijat sijoittuvat seuraamaan liikennettä eri liittymäalueiden läheisyyteen sekä keskiviikkoaamuna että iltapäivällä.

-HAMKin opiskelijat tekevät muistiinpanoja ja saattavat ottaa kuvia laskentapaikoilta, mutta tuloksista ei ole pääteltävissä yksittäisen henkilön tai ajoneuvon kuljettajan käyttäytymistä, Lämsä summaa.

Liikennelaskentojen tulokset tulevat teknisen ja elinvoimapalveluiden kaavoituksen ja kuntatekniikan käyttöön.

Tiistaina 21.5. vastaavaa liikennelaskentaa ja liikenneturvallisuustarkastelua on tehty Lukkarinpolun läheisyydessä, mistä on tiedotettu sähköpostitse Ehnroosin koululle, Myllytontun päiväkodille sekä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudalle.

 

Lisätietoja:

– Elina Lämsä, liikenne- ja ilmastoasiantuntija, elina.lamsa@mantsala.fi tai 040 3146030

– Jouko Salonen, Hämeen ammattikorkeakoulu, jouko.salonen@hamk.fi tai 050 4083 328

 

Lue myös