Menu

Ystävyyskunnat

Mäntsälä on solminut vuonna 2002 ystävyyskuntasopimuksen ruotsalaisen Varan kunnan kanssa. Vara sijaitsee n. 130 kilometrin etäisyydellä Göteborgista, Göteborg-Tukholma tien varrella, ja on Mäntsälää hieman pienempi, vauras kunta.
Kuntaan on rakennettu konserttitalo www.varakonserthus.se, joka on Göteborgin jälkeen Etelä-Ruotsin vilkkain musiikkikeskus. Varan kunnalla on monia mielenkiintoisia projekteja. Tällä hetkellä on meneillään Vara Horsearena  eli hevoskyläprojekti www.varahorsearena.se.
Mäntsälän Suomen pääkonttorikseen valinnut kattotiiliä ja pihakiviä valmistama Benders Ab on myös Varan kunnan Kvänumin kylästä www.benders.se

vara

Lisätietoja:
http://www.vara.se/

Ystävyyskunta-asiat Mäntsälässä: hallintojohtaja Esa Siikaluoma. 

Lahemaan kansallispuisto, Viro

Mäntsälän kunnalla on ystävyyskunta-sopimuksen tapainen yhteistyösopimus Lahemaan kansallispuiston kanssa. Sopimuksen tarkoituksena on kartanomatkailun kehittäminen molemmin puolin Suomenlahtea.

Lahemaan kansallispuistoon on matkaa n. 60 km Tallinnasta (itään, Narvan maantietä). Se sijaitsee Suomenlahden rannalla vastapäätä Porvoota ja Loviisaa. Lahemaalla on Viron kauneimmat kartanot: Palmse, Sagadi, Vihula ja Kolga.

Lisätietoja:
Virossa
http://www.lahemaa.ee/
sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Takaisin ylös