Menu

Tuettu asuminen

Tuetussa asumisessa kehitysvammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat henkilöt saavat tukea, apua ja ohjausta omaan kotiinsa (vuokra- omistus tai muussa vastaavassa asunnossa) yksilöllisen tarpeen mukaan. Asumiseen liittyvän tuen asukas saa tukiasumisen työntekijöiltä. Työntekijät neuvovat ja ohjaavat käytännön asioiden omatoimisessa hoitamisessa ja tukevat kodin askareiden hoitamisessa sekä kodin ulkopuolisten palveluiden ja vapaa-ajan palveluiden käytössä.

Asukas maksaa itse vuokran, sähkön/veden ja muut asumiseen liittyvät kustannukset. Asukas voi hakea asumistukea asumiskuluihin Kelalta. Tukiasumisen työntekijöiden tarjoama tuki on asukkaalle maksutonta. Palvelu perustuu yksilöllisesti laadittuun tukisuunnitelmaan ja erityishuolto-ohjelmaan.

Ennen muuttoa omaan kotiin on myös mahdollista harjoitella asumista asumisvalmennuksessa. Asumisvalmennus tapahtuu erillisessä asunnossa lähellä Mäntsälän keskustan palveluita. Asumisvalmennuksessa voit harjoitella kaikkia itsenäisessä asumisessa tarvittavia taitoja tukiasumisen työntekijöiden tuella. Voit tutustua tarkemmin asumisvalmennukseen täällä.

Mäntsälässä toimii myös Kohtaamispaikka Kylis, jossa itsenäisesti asuvilla kehitysvammaisilla ja erityistä tukea tarvitseville kuntalaisilla on mahdollisuus tavata muita kävijöitä, osallistua järjestettyyn vapaa-ajan toimintaan ja saada tukea/neuvoja ohjaajalta. Kylis on avoinna maanantaisin klo 16-20, keskiviikkoisin klo 16-20 ja lauantaisin klo 12-17. Aukioloaikoina paikalla on aina ohjaaja. 

Tuettu asuminen

Tuetun asumisen työntekijät:

Marja Rantanen
Ohjaaja
p. 040 314 5698

Sari Sinisalo
Ohjaaja
p. 040 314 6773

Kohtaamispaikan ohjaaja (Kylis)
p. 040 314 6769 (ma, ke, la)

kohti omaa kotia valkoinen jpg

Kohti omaa kotia- hanke

Takaisin ylös