Menu

Arkeen Voimaa vertaisryhmä

Kaipaatko enemmän tukea arjen ongelmiin? Haluatko lisätä omaa hyvinvointiasi ja jaksamistasi?

Mäntsälän terveysasemalla kokoontuvat Arkeen Voimaa -ryhmät on tarkoitettu Mustijoen perusturvan alueen pitkäaikaissairaille, heidän omaisilleen tai omaishoitajille – henkilöille, joilla on haitta tai häiriö, joka vaikuttaa arjessa pärjäämiseen. Ryhmässä opitaan ratkaisukeskeisen toiminnan kautta käyttämään itsehoidon työkaluja.

Ryhmissä käsitellään mm. kivun ja uupumuksen hallintaa, vuorovaikutusta, hankalia tunteita, terveyttä edistävää syömistä, unen laadun parantamista ja lääkitystä. Tavoitteena on kohentaa hyvinvointiasi ja auttaa sinua kasvamaan aktiiviseksi itsehoitajaksi ja oman elämän asiantuntijaksi.
Ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Ryhmät ovat maksuttomia.

Lisätietoa terveyden edistämisen koordinaattori Marianne Linnusarolta, marianne.linnusaro(at)keusote.fi, puh. 040 314 5501.

Ilmoittaudu ryhmään tästä

Arkeen Voimaa -kirja

Arkeen Voimaa – pienin muutoksin kohti sujuvaa arkea (2017) on kirjoitettu itsehoitoryhmän toiminnan tueksi ja oheislukemistoksi henkilöille, joilla on pitkäaikaissairaus.

Arkeen Voimaa on kirjoitettu sinulle, joka haluat parantaa itsehoitotaitojasi ja vahvistaa arjessa pärjäämistäsi. Kirja tarjoaa käytännön vinkkejä mm. oman mielen käyttämisestä oireiden hallinnassa, hyvästä vuorovaikutuksesta ja terveyttä edistävästä ruokailutottumuksista. Kirja kannustaa asettamaan itselle sopivia tavoitteita, tekemään päätöksiä ja etsimään tietoa terveyteen liittyen. Kirja toimii myös itsenäisenä lukukirjana, vaikka itse ryhmään ei osallistuisi.

Kirjan hinta on 10 €, ja se on myynnissä Vinkissä. Kirja on myös lainattavissa Mäntsälän kunnan kirjastossa. Lisäksi voit tiedustella julkaisua omasta Arkeen Voimaa -ryhmästäsi tai terveyden edistä misen koordinaattori Marianne Linnusarolta, puh. 040 314 5501  tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

kuntaliitto logo e1377153420556

Ajankohtaista

 

Asiakasraadin muistio30.1.18

Asiakasraadin muistio 24.4.18

Asiakasraadin muistio 11.9.18

Asiakasraadin muistio 27.11.18

Asiakasraadin ryhmätöiden kooste 27.11.18

Lisätietoja

Takaisin ylös