Menu

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon palvelut ovat tarkoitettu kaikille kuntalaisille. Suun terveys on tärkeä osa hyvinvointia. Tehtävänämme on edistää ja ylläpitää suun terveyttä ja tukea omahoitoa, ennaltaehkäistä suun sairauksia ja huolehtia suun sairauksien hoidosta.

Voit varata ajan hammashoitolaan ajanvarauksen puhelinnumerosta. Ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä klo 8-14, jota suosittelemme käyttämään kiireettömissä asioissa. Soittopyynnön jätettyänne asiakaspalvelijamme soittaa teille takaisin saman päivän aikana. Yksi soitto riittää jättämään numeronne järjestelmään.

Särkytapauksessa ottakaa yhteyttä hammashoitolaan heti aamulla klo 8:00. Katso ohjeet särkypäivystyksen ajanvarauksesta tästä
Muiden ongelmien, kuten hampaan lohkeaman kanssa ottakaa yhteyttä ajanvaraukseen klo 9:00 jälkeen.

Omia tietojaan voi tarkastella Omakanta-palvelussa
kanta
31.5.2017 lähtien tallennetut tiedot näkyvät palvelussa.

Varattu aika tulee perua viimeistään edellisenä arkipäivänä puhelimitse tai kotisivuilta, aikaa ei voi perua tekstiviestillä. Peruuttamattomasta poisjäännistä tai viimehetken peruutuksesta perimme 50,80 € kaikilta 15-vuotta täyttäneiltä.

Ajanvaraus puh. 040 314 5584

ma - to klo 8-15, pe klo 8-14.

Toimipisteet:

Mäntsälän toimipiste
Kivistöntie 14, 04600 Mäntsälä

Pornaisten toimipiste
Latiskantie 3, 07170 Pornainen

Vastaava hammaslääkäri Petra Hyvönen puh. 040 314 5584

Siirrä, peru tai tarkastele varauksiasi netissä ilman jonottamista:

easiointi  

Lasten ja nuorten suun terveydenhuolto

Alle kouluikäiset kutsutaan hammashoitajan vastaanotolle 1, 3, ja 5-vuotiaina.
Hammaslääkäri tarkastaa koululaiset 1. ja 3. ja 8. luokalla.
Lapset kutsutaan suuhygienistin terveyden edistämiskäynnille 1. ja 5. luokalla. 5. luokalla myös hammaslääkäri osallistuu käyntiin.
Lapset, joilla suun sairauksien riski on kohonnut, kutsutaan suuhygienistin tarkastettavaksi tiheämmin. Kahdeksannen luokan jälkeen alaikäiset nuoret kutsutaan tarkastukseen yksilöllisin, riskiarvioon perustuvin hoitovälein.
Paikkakunnalle hiljattain muuttaneen lapsen huoltaja tulee olla yhteydessä hammashoitolaan tarkistaakseen, löytyvätkö lapsen tiedot hoitolasta.
On toivottavaa, että huoltajat osallistuvat lastensa hammashoitolassa tapahtuviin käynteihin. Kodin merkitys lasten ja nuorten suunhoitotottumusten muodostumisessa on tärkeä. Vastuu lapsen terveydenhoidosta kuuluu aina huoltajalle.
Alle 18-vuotiaille suun terveydenhuollon palvelut ovat maksuttomia.

Aikuisten suun terveydenhuolto

Ajan suun tarkastukseen voi varata ajanvarauksen puhelinnumerosta. Tarkastuskäynneillä hammaslääkäri tekee suunnitelman seuraavan tarkastuksen ajankohdasta. Potilaan tulee itse huolehtia seuraavan tarkastusajan varaamisesta. Emme lähetä täysi-ikäiselle kutsua tarkastukseen.
Aikuisilta perimme suun terveydenhuollon palveluista sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun asetuksen mukaiset maksut.

 

 

Ilmoitustaulu

Suun terveydenhuollon sähköisessä ajanvarauspalvelussa voit tarkastella varauksiasi, siirtää tai perua varatun aikasi tai varata itsellesi tarkastusajan, mikäli sinulle suunniteltu yksilöllinen hoitoväli on täyttymässä ja olet sopinut lääkärisi kanssa seuraavasta tarkastuksesta. Ajanvarausmahdollisuus avautuu 3 kk ennen suunniteltua tarkastusaikaa. Voit myös hallinnoida alle 10-vuotiaiden huollettaviesi aikoja. Palvelu koskee toistaiseksi vain Mäntsälän hammashoitolaa.

easiointi

Potilasturvallisuutta parantaaksemme toivomme, että täytätte esitietolomakkeen jokaiselle hammaslääkärikäynnillenne. Voitte tulostaa lomakkeen valmiiksi jo kotona.

Koululaistarkastusten pilotointi

Syksyllä 2018 aloitamme koululaistarkastuksissa kokeilun, jossa suun terveydenhuollon henkilökunta saapuu koulujen tiloihin tekemään tarkastukset pienimmille koululaisille.

Suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeilun valintaportaali

vaana

Mäntsälä ja Pornainen osallistuvat yhdessä muiden Keski-Uusimaan kuntien kanssa suun terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun. Kuntien asukkailla on mahdollisuus valita suun terveydenhuollon palveluntuottajansa kokeilussa mukana olevien yksityisten hammaslääkäriasemien joukosta. Valintaportaalissa voit tutustua kokeiluun ja valita palveluntuottajasi. Palveluun kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

 

Takaisin ylös