Menu

Sähköinen asiointi (eTerveys)

eTerveys3

TERVETULOA VASTAANOTON SÄHKÖISIIN PALVELUIHIN!

eTerveys on Mäntsälän kunnan / Mustijoen perusturvan terveydenhuollon suojattu sähköisen asioinnin palvelu, joka tarjoaa sähköisiä terveyspalveluita Mäntsälän ja Pornaisten terveyskeskusten asiakkaille.

Vastaanoton sairaanhoitajille voit web-portaalin kautta:

 • Pornaisissa varata ajan sairaanhoitajan päivystysvastaanotolle (flunssa, korvatulehdusepäily, silmätulehdus, sairasloman tarve)
 • varata ajan sairaanhoitajan vastaanotolle (injektiot, rokotukset ja ompeleiden poistot)
 • varata ajan sairaanhoitajan neuvontaan (diabetesvastaanotto, elintapaneuvonta, sydän- ja verisuonisairauksien kontrollikäynnit)
 • varata ajan sairaanhoitajan vastaanotolle astman vuosikontrolliin
 • saada tekstiviestimuistutuksen varaamastasi ajasta
 • päivittää yhteystietosi

Diabeteshoitajille voit luvan annettuasi web-portaalin kautta:

 • varata ajan I- tai II- tyypin diabeetikon määräaikaiskäynnille
 • lähettää web-viestejä diabeteshoitajallesi
 • täyttää verensokerin- ja verenpaineen kotimittaus -lomakkeet
 • saada tekstiviestimuistutuksen varaamastasi ajasta ja saapuneesta web-viestistä
 • päivittää yhteystietosi

Osa eTerveyspalveluiden käytöstä vaatii asiakkaan suullisen luvan ennen palvelun käyttöä. Lupa vaaditaan diabeteshoitajan, äitiys- ja lastenneuvolan sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sähköisissä palveluissa. Luvan voit antaa vastaanotolla tai puhelimitse. Antamasi lupa kirjataan potilastietojärjestelmään.

Sähköistä asiointia käytetään web-portaalin kautta. Jotta voit käyttää palvelua, Sinulla tulee olla pankin myöntämä henkilökohtainen verkkopankkitunnus tai mobiilivarmenne. Web-portaaliin kirjaudutaan verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

Sähköisen asioinnin tiedot tallentuvat sähköiseen terveyskertomukseen ja ovat osa Mäntsälän kunnan / Mustijoen perusturvan terveydenhuollon henkilörekisteriä kuten asiakkaan muutkin tiedot.

Sähköisen asioinnin (eTerveys) käyttöohje

Puolesta asiointi

Puolesta asioijan tiedot tallennetaan potilastietojärjestelmään/potilasrekisteriin, koska vahva sähköinen tunnistautuminen tarkistaa henkilötunnuksen potilastietojärjestelmästä. Valtuutuksen voi peruuttaa milloin tahansa ja siitä tulee ilmoittaa Mäntsälän/Pornaisten terveysasemalle. Voit tulostaa asiointivaltuutuksen ja palauttaa allekirjoitettuna Mäntsälän tai Pornaisten terveysasemalle.

Sähköisen asioinnin palvelusta voit lähettää palautetta osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Teknisissä ongelmissa voit ottaa yhteyttä sovellustukeen
 Ma-To klo 8-15 ja Pe klo 8-14 puh. 040 314 5881 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 

Takaisin ylös