Menu

Sähköinen asiointi / koulu- ja opiskeluterveydenhuolto (eTerveys)

 

eTerveys3

TERVETULOA KOULU- JA OPISKELUTERVEYDENHUOLLON SÄHKÖISIIN PALVELUIHIN!

eTerveys on Mäntsälän kunnan / Mustijoen perusturvan terveydenhuollon suojattu sähköisen asioinnin palvelu, joka tarjoaa sähköisiä terveyspalveluita koulu- ja opiskeluterveydenhuollon asiakkaille.

Kouluterveydenhuollossa voit luvan annettuasi web-portaalin kautta:

  • varata ajan terveydenhoitajalle
  • varata ajan koululääkärille ikäluokkaa koskeviin terveystarkastuksiin (kouluterveydenhoitaja ohjeistaa lisää)
  • lähettää web-viestejä terveydenhoitajallesi
  • saada tekstiviestimuistutuksen varaamastasi ajasta ja saapuneesta web-viestistä
  • päivittää yhteystietosi

Osa eTerveyspalveluiden käytöstä vaatii asiakkaan suullisen luvan ennen palvelun käyttöä. Lupa vaaditaan diabeteshoitajan, äitiys- ja lastenneuvolan sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sähköisissä palveluissa. Luvan voit antaa vastaanotolla tai puhelimitse. Antamasi lupa kirjataan potilastietojärjestelmään.

Sähköistä asiointia käytetään web-portaalin kautta. Jotta voit käyttää palvelua, Sinulla tulee olla pankin myöntämä henkilökohtainen verkkopankkitunnus tai mobiilivarmenne. Web-portaaliin kirjaudutaan verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

Sähköisen asioinnin tiedot tallentuvat sähköiseen terveyskertomukseen ja ovat osa Mäntsälän kunnan / Mustijoen perusturvan terveydenhuollon henkilörekisteriä kuten asiakkaan muutkin tiedot.

Sähköisen asioinnin (eTerveys) käyttöohje

Alaikäisen puolesta asiointi

Ensisijainen tapa asioida alaikäisen puolesta on antaa suullinen puolesta asioinnin valtuutus henkilökohtaisesti terveydenhoitajan vastaanotolla.

Puolesta asioijan tiedot tallennetaan potilastietojärjestelmään/potilasrekisteriin, koska vahva sähköinen tunnistautuminen tarkistaa henkilötunnuksen potilastietojärjestelmästä. Valtuutuksen voi peruuttaa milloin tahansa ja siitä tulee ilmoittaa Mäntsälän/Pornaisten terveysasemalle. Voit tulostaa asiointivaltuutuksen ja palauttaa allekirjoitettuna Mäntsälän tai Pornaisten terveysasemalle.

Sähköisen asioinnin palvelusta voit lähettää palautetta osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Teknisissä ongelmissa voit ottaa yhteyttä sovellustukeen
 Ma-To klo 8-15 ja Pe klo 8-14 puh. 040 314 5881 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 

 

Takaisin ylös