Menu

Sairaanhoitajien ajanvarausvastaanotot

Suosittelemme käyttämään 24h asiointipalvelua ja sähköistä hoidontarpeen arviointia. Lue lisää asiontipalvelusta

klinik pro banneri maentsaelae 20180507

Mäntsälän ja Pornaisten terveysasemien sairaanhoitajien vastaanottojen sähköinen ajanvaraus tai

puhelimitse Mäntsälään ma–pe klo 8–14 puh. 040 314 5830 tai Pornaisiin ma–pe puh. 040 314 5810

  • Sairaanhoitajien vastaanotolle kuuluvat sairaanhoidolliset pientoimenpiteet kuten esim.  injektiot, ompeleiden poistot ja korvahuuhtelut, hygieniaohjaus, kansallisen rokotusohjelman mukaiset aikuisväestön rokotukset ja matkailijoiden rokotusneuvonta/suunnittelu
  • Hoitajat toteuttavat hoitoa lääkärin tai hoitajan tekemän kirjallisen hoitosuunnitelman mukaisesti.
  • Keskeiset ohjaus- ja neuvonta-asiakasryhmät ovat astmaa, kohonnutta verenpainetta tai kolesterolia sairastavat, Marevania käyttävät asiakkaat ja sydänsairaat.
  • Terveyden edistämisen neuvontaan kuuluu terveystarkastukset ja ennaltaehkäisevä toiminta. Neuvonta on aina yksilöllinen ja asiakaslähtöinen tukien asiakkaan omia voimavaroja ja mahdollisuuksia toteuttaa omaa hoitoaan.
  • Sairaanhoitajien vastaanotolla käyminen on maksullista.

Astmahoitajan vastaanotolla hoidetaan: astman, pef-seurannan ja  lääkkeenottotekniikan ohjausta ja hoidon kontrollikäynnit

Haavahoitaja vastaa itsenäisesti erilaisten pitkäaikaisten haavojen hoidosta, suunnittelusta ja arvioinnista. Hän valitsee kustannustehokkaat ja yksilölliset haavahoitotuotteet tilannekohtaisesti. Tarvittaessa sairaanhoitaja konsultoi lääkäriä, sairaalan haavanhoitajaa tai ohjaa potilaan kiireellisen hoidon yksikköön.

Sydänhoitajan työ on sydänpotilaan tukemista, terveyden edistämistä, itsehoidon seurantaa ja terveydentilan arvioimista. Toiminnalla turvataan sydänpotilaiden hoidon jatkuvuus perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon välillä. Sydänhoitaja toimii yhteistyössä vastuulääkärin kanssa. Sydänhoitajan asiakkaana ovat sepelvaltimotautipotilaat,  sydämen vajaatoimintapotilaat ja rytmihäiriöpotilaat (Marevan ohjaus) lisätietoa: Marevan potilas

  • Tehy lehti kirjoitti 7.12.2016 ilmestyneessä lehdessä Mäntsälän terveysasemalla toimivasta INR poliklinikasta. Asiasta voit lukea lisää tästä.

Takaisinsoittojärjestelmä

Terveysasemilla on käytössä takaisinsoittojärjestelmä.
Kiireettömissä asioissa ma–pe klo 8-14 suosittelemme jonottamaan jättääksenne soittopyynnön takaisinsoittojärjestelmään. 
Teille soitetaan saman päivän aikana takaisin.
Pyydämme välttämään uusia soittoyrityksiä, koska yksi soitto riittää jätettyänne numeronne järjestelmään.

  • Kun linjat ajanvarauksessa ovat varattuina, teille kerrotaan, että voitte hetken kuluttua jättää takaisinsoittopyynnön.
  • Valitsemalla 1, teille soitetaan takaisin siihen numeroon, josta soititte. Jos numeronne on salainen tai haluatte puhelun johonkin toiseen numeroon, valitkaa 2. ja näppäilkää järjestelmään se puhelinnumero, johon haluatte takaisinsoiton tulevan.
  • Mikäli ette tee mitään, jäätte jonoon odottamaan linjan vapautumista.
Takaisin ylös