Menu

Mäntsälän kunnan asukkaat

Ajanvaraus ja neuvonta äkillisesti sairastuneille puh. 040 314 5500
 

ma-to klo 8–18
 ja  pe klo 8-15 Mäntsälän terveysasemalla,
pe klo 15-18, la ja su klo 8-18 lääkärin etävastaanotto (sairaanhoitajat ovat paikan päällä ja lääkäri hoitaa potilaat etävastaanottona tai paikan päällä. Tarvittaessa potilas lähetetään Hyvinkään sairaalaan ilman käyntiä Mäntsälän kiirevastaanotolla).

Hoidon tarpeen arviointi tapahtuu Mäntsälän terveysasemalla vuoronumerolla ma–ke klo 8–14.45 ja to–pe klo 8–13.30. Hoidontarpeen arviointiin on käytössä vuoronumerojärjestelmä (automatti sijaitsee pääovien vieressä), johon ohjataan kaikki ilman ajanvarausta tulevat potilaat. Järjestelmä on toiminnassa ma-ke klo 8-14.45 ja to-pe 8-13.30.
Hoidon tarpeen arvioinnin perusteella potilaat ohjataan joko päivystävälle hoitajalle, päivystävälle lääkärille tai mahdollisesti vastaanotoille.

Päivystävä sairaanhoitaja vastaanottaa ensisijaisesti ajanvarauksella puh. 040 314 5500 ma–ke klo 8–15.00 ja to–pe klo 8–13.45, vastaanotto on suljettu arkipäivisin klo 12–12.30.

Päivystävälle sairaanhoitajalle kuuluvat asiakkaat, joilla on akuutti infektio ja epäilys esim. korvatulehduksesta tai poskiontelotulehduksesta. Sairauslomatarpeen arviointi kuuluu myös päivystävälle sairaanhoitajalle. Erilaiset akuutit ihoinfektiot, rokot, näppylät, tikun/punkin poistot ovat päivystävän sairaanhoitajan päivittäistä työtä. Päivystävä sairaanhoitaja konsultoi lääkäriä tarpeen mukaan.

Kiireelliseen hoitoon hakeutuminen Hyvinkään sairaalan päivystyspoliklinikalle

 paivystysapu 242x103px

Kiireellisessä tilanteessa potilaalla ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta tilanne vaatii hoitoa saman päivän aikana (esim. vatsakipu, pienet vammat, äkillisesti alentunut yleisvointi). Mäntsälän terveysaseman akuuttivastaanottoaikojen ulkopuolella hakeudutaan Hyvinkään sairaalan päivystykseen. Ennen päivystykseen hakeutumista soitetaan Päivystysapu-puhelinpalveluun 116 117 (0 €). HUOM! Päivystysapuun tulevat puhelut paikannetaan alueellisesti. Mikäli numeroon 116 117 soitetaan Uudenmaan raja-alueelta, puhelu saattaa paikantua toisen sairaanhoitopiirin puolella olevaan tukiasemaan, eikä se tällöin yhdisty Uudenmaan Päivystysapuun. Uudenmaan Päivystysapuun saa yhteyden myös soittamalla numeroon 09 471 72328 (ppm).

Päivystysapupalvelussa arvioidaan hoidon tarve ja ohjataan tarvittaessa oikeaan hoitopaikkaan tai vaihtoehtoisesti annetaan ohjeita kotihoitoon. Päivystysapu tarjoaa päivystyksellistä terveysneuvontaa ympäri vuorokauden. Puheluun vastaavat tehtävään koulutetut sairaanhoitajat.

Päivystysapu palvelee sinua seuraavissa asioissa:

  • Olet hakeutumassa päivystykseen
  • Tarvitset arviota hoidon tarpeesta ja kiireellisyydestä
  • Tarvitset neuvoa ja ohjeita kotona tapahtuvaan hoitoon
  • Ohjaa sinut tarvittaessa oikeaan hoitopaikkaan

Päivystysapuun ei tule soittaa, kun:

  • On kyse lääkereseptin uusimisesta
  • On kyse kroonisesta, pitkittyneestä vaivasta ilman äkillistä pahenemista
  • On kyse henkeä uhkaavasta hätätilanteesta - soita 112 

 

Ilmoitustaulu

Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.
Hätätilanteita ovat esim. kova rintakipu, halvausoireet, runsas verenvuoto, tajuttomuus.

Kiireellisestä hammashoidosta lisätietoa kohdassa
suun terveydenhuolto kiireellinen hoito

Käyntiosoitteet:

Mäntsälän terveysasema, Kivistöntie 14, 04600 Mäntsälä

Pornaisten terveysasema, Latiskantie 3, 07170 Pornainen

Hyvinkään sairaala, Sairaalankatu 1, 05850 Hyvinkää

Porvoon sairaala, Sairaalantie 1, 06150 Porvoo

 

Takaisin ylös