Menu

Tapahtumat

Raili Korhosen ja edesmenneen Sirkka Lindqvistin Jälkiä matkalta -yhteisnäyttely
sunnuntai, 26. toukokuu 2019 08:00
Mihin: perjantai, 7. kesäkuu 2019

Jälkiä matkalta -yhteisnäyttely 26.5 - 9.6.2019
Näyttelyssä on esillä molemmilta taiteilijoilta töitä vuosien varrelta. Teemana näyttelyssä onkin elämän varrelta kertyneet muistot, joiden jäljet näkyvät teoksissa.
Pitkäaikaisten ystävien yhteisnäyttelyn järjestämistä ehdotti - ja järjestelyistä huolehti- edesmenneen Sirkka Lindqvistin tytär Sari. Mäntsälän Taideyhdistys ry oli erittäin myötämielinen näyttelyn tilojen järjestämisessä, sillä sekä Korhonen että Lindqvist ovat olleet Mäntsälän Taideyhdistyksen jäseniä erittäin pitkään ja tehneet töitä yhdistyksen parissa jo vuosikausia.

Sari halusi järjestää näyttelyn, jossa voidaan ihailla sekä muistella Railin ja Sirkan taidetta vuosien varrelta. ”Uskon, että näyttely kokemuksena rikastuttaa näkijää, ja jättää voimakkaan kuvan taiteilijoista.” Sari kuvailee näyttelyä suunnitellessa.
Oscar Wilden sanoja lainaten: ”Taideteos on ainutlaatuisen luonteen ainutlaatuinen tulos.”
”Tämä kuvastaa upeasti molempia naisia.” Sari kiteyttää.

Joihinkin teoksiin liittyvät muistot ovat valoisia ja toiset synkempiä, mutta taiteenhan tuleekin puhutella meitä kaikkia, joten jokainen katselija saa aivan varmasti omanlaisensa kokemuksen.

Tämä näyttelyn ominaisuuksiin kuuluvat Sarin mielestä hetkeen pysähtyminen, sekä lumoavat värit ja psykologia; värit ovat kieltä, joka kykenee herättämään nautintoa, onnellisuutta, levottomuutta ja energiaa.

Mäntsälässä tämän vuoden kulttuuriteemana on ”Kulttuuri kuuluu kaikille”. ”Taide eri muodoissaan herättää monenlaisia tunteita ja tuo oivaltamisen riemua, joten toivonkin, että tämä näyttely omalta osaltaan tuo taiteen moninaisuutta lähemmäksi kuntalaisia ja täten myös kulttuurin edistämistä kunnassa. Koen tällaisen maalaustaiteen olevan myös tärkeä terveyden tukija.” Sari sanoo.

Myyntinäyttely 26.5 - 9.6.2019 Avoinna 13-18
(Näyttelyn avajaiset 25.5 klo 14.00) Tervetuloa!

Paikka : Mäntsälän Taideyhdistyksen Piha-Galleria
Yhteystieto : Kivistöntie 2, 04600 Mäntsälä

Takaisin

Tapahtumien ilmoittaminen

Ilmoita Mäntsälän alueen tapahtumasta »

MATKAILUINFO

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

KULTTUURIMATKAILU

Kulttuuripalvelut P. 040-3145 397

Takaisin ylös