Menu

Tapahtumat

Vuoden mukaan Viikon mukaan
Vuoden mukaan Viikon mukaan

Kesäillan kaikuja -konsertti Visa Wirén ja Vilma Wirén
tiistai, 20. kesäkuu 2017 19:00 - 20:00

Harmonikka soi Mäntsälän Kunnantalolla

Ti 20.6. klo 19 kuullaan Mäntsälän Kunnantalolla ”Kesäillan kaikuja-konsertti. Esiintyjinä ovat jyväskyläläinen harmonikkataiteilija Visa Wirén, sekä hänen 13-vuotias tyttärensä Vilma Wirén. Vilma on opiskellut harmonikansoittoa Kokkolassa Keski-Pohjanmaan konservatoriossa Sari Viinikaisen ja Raimo Vertaisen oppilaana. Vilman meriitteihin kuuluu mm. Hopeinen Harmonikka-kilpailun voitto vuonna 2014, sekä valtakunnallisen Minä Soitan Harmonikkaa-kilpailun jaettu 1.sija vuosina 2015, 2016 ja 2017.

Visa Wirén (s. 1975) aloitti harmonikansoiton 10-vuotiaana Mikkelissä Arto Kivekkään harmonikkakoulussa. Harmonikansoiton opettajaksi Visa opiskeli Jyväskylässä Keski-Suomen konservatoriossa ja Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa Alpo Pohjan ja Vladimir Dolgopolovin luokilla. Kilpailusaavutuksista mainittakoon voitto pohjoismaisessa Pietro Frosini Grand Prix -kilpailussa Bergenissä v. 1994 sekä voitto Pohjoiskalotin viihdeharmonikkakilpailussa Haaparannassa v. 2001.

Tällä hetkellä Visa Wirén toimii harmonikansoiton opettajana Keski-Suomen alueella sekä muusikkona, esiintyen aktiivisesti niin yksin kuin erilaisissa kokoonpanoissa. Tähän mennessä hän on julkaissut kaksi harmonikkasävellyksiään ja -sovituksiaan sisältävää nuottialbumia sekä kolme CD-levyä, viimeisimpänä vastikään keväällä 2017 ilmestynyt ”Kesäillan kaikuja - Visa & Vilma Wirén”, jossa on siis mukana soittamassa myös hänen tyttärensä.

Konsertissa Visa ja Vilma esittävät sekä soolonumeroita, että duettoesityksiä. Ohjelmistossa on kesäisiä kappaleita Onni Laihaselta, Viljo Vesteriseltä ja Lasse Pihlajamaalta. Näistä mainittakoon esimerkiksi Laihasen ikivihreä valssi Rantakoivun alla, Vesterisen jenkka Sirkkojen tanssi sekä Pihlajamaan virtuoosikappale Höyhen ilmassa. Muita tuttuja kappaleita konsertin ohjelmassa ovat Oskar Merikannon Kesäillan valssi ja Pietro Frosinin Oliivien kukkiessa. Lisäksi kuullaan mm. kansansävelmät Koivuvalssi ja Juokse sinä humma sekä muutamia hieman uudempia kappaleita näiden tutumpien sävelmien mausteena.

Liput konserttiin ovelta käteisellä 10€ / 5€ lapset, tai ennakkoon Suomen Harmonikkaliiton lippukaupasta www.harmonikkaliitto.fi. Väliajalla puffetti sekä levy- ja nuottimyyntiä. Lämpimästi tervetuloa!

 

Paikka : Kunnantalon auditorio (valtuustosali), Heikinkuja 4 MÄNTSÄLÄ

Järj. Mäntsälän kunnan kulttuuripalvelut

Takaisin

Tapahtumien ilmoittaminen

Ilmoita Mäntsälän alueen tapahtumasta »

MATKAILUINFO

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

KULTTUURIMATKAILU

Kulttuuripalvelut P. 040-3145 397

Takaisin ylös