Menu

Keski-Uudenmaan kunnat siirtävät sote-tuotannon kuntayhtymälle 2019 alkaen

Tuusula on kuudesta kunnasta viimeisenä tehnyt päätöksen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tuotannon siirtämisestä Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymälle. Hyvinkää, Järvenpää, Nurmijärvi, Pornainen ja Mäntsälä ovat jo aiemmin tehneet vastaavat päätökset.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä vastaa 1.1.2019 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä ja tuottamisesta yhdenvertaisilla periaatteilla alueen 200 000:lle asukkaalle.

Valtuustojen päätösten myötä kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstö sekä osa hallinto- ja tukipalveluissa työskentelevistä, yhteensä noin 3500:sta työntekijästä, siirtyy kuntayhtymän palvelukseen. Henkilöstön siirtyminen tapahtuu liikkeenluovutuksella ns. vanhoina työntekijöinä ensi vuoden alusta.

- Tuusulan kunnanvaltuuston päätös täydentää hienosti Keski-Uudenmaan soten kokonaisuudeksi, jota voidaan viedä yhdessä eteenpäin tavoitteidemme mukaisesti, vaikka valtakunnallisen sote- ja maakuntauudistuksen valmistelun etenemisessä onkin vielä epävarmuustekijöitä, toteaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä pähkinänkuoressa

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän valmistelu on käynnistynyt kuuden kunnan yhteistyönä vuonna 2015. Kunnat ovat yhdessä kehittäneet alueellista sote-mallia, joka voidaan liittää Uudenmaan maakuntaan valmisteilla olevan lainsäädännön mukaisesti. Kuntayhtymän tavoitteena on turvata asukkaiden toimivat ja tarpeenmukaiset sote-palvelut, hallita kustannusten nousua ja varmistaa asukkaiden osallistuminen ja vaikuttamisen mahdollisuudet. Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän palveluissa painotetaan lähi- ja matalan kynnyksen palveluita, jotka tuotetaan asiakaslähtöisesti ja tehokkaasti kaikille alueen asukkaille.  

Takaisin ylös