Menu

Lisärahoitus laajentaa Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilua

Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu sai joulukuussa sosiaali- ja terveysministeriöltä lisärahoitusta vuodelle 2018. Lisärahoitus laajentaa henkilökohtaisen budjetin kokeilualuetta nykyisestä viidestä kunnasta yhdeksään, väestöpohjaltaan yhteensä 310 000 asukkaaseen. Mukaan tulevat Porvoo, Sipoo, Lohja ja Tuusula.

– Ministeriöltä saatu lisärahoitus mahdollistaa henkilökohtaisen budjetin laajentamisen 500 asiakkaalle, kertoo valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Frank Ryhänen.

Valinnanvapauskokeilun laajennus koskee vain henkilökohtaista budjettia. Vastaanottopalveluiden ja suun terveydenhuollon valinnanvapaus on mahdollista jatkossakin vain nykyisessä kuudessa kunnassa: Mäntsälässä, Pornaisissa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä ja Tuusulassa. Laajennuksen myötä Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu tunnetaan jatkossa nimellä Uudenmaan alueellinen valinnanvapauskokeilu.

----------------------------------

Uudenmaan alueellisessa valinnanvapauskokeilussa kokeillaan kolmea kokonaisuutta, jotka ovat vastaanottopalvelujen valinnanvapaus, paljon palveluita tarvitsevien asiakkaiden henkilökohtainen budjetti sekä suun terveydenhuolto. Valinnanvapauskokeilun hallinnoija on Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä.

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

----------------------------------

Lisätietoja

http://www.hyvinkaa.fi/ku-sote

Takaisin ylös