Menu

Maahanmuutto ja kotouttaminen

Kunnan teknisissä ja elinvoimapalveluissa maahanmuuttoa ja kotouttamista koskevissa asioissa palvelevat maahanmuuttokoordinaattori ja pakolaisohjaaja. He vastaavat kuntaan muuttavien pakolaisten alkuvaiheen ohjauksesta ja neuvonnasta sekä palvelujen koordinoinnista. Tehtäviin kuuluvat myös alkukartoitusten ja kotoutumissuunnitelmien laadinta. Työntekijöiltä voi lisäksi saada yleistä maahanmuuttoon liittyvää tietoa ja neuvontaa.

Maahanmuuttokoordinaattori Hanna Holm 040 314 6749
Pakolaisohjaaja Minna Kaunisto 040 314 6753

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Maahanmuutto- ja kotouttamispalvelut palvelevat ajanvarauksella kunnantalolla sekä ilman ajanvarausta Pysäkillä, vanhan linja-autoaseman tiloissa kerran viikossa.

Keskiviikkoisin maahanmuutto- ja kotoutumisasioissa palvelee myös Keski-Uudenmaan kuntien yhteinen TNO-hanketyöntekijä David Kariuki, puh. 040 315 2063 (suomi, englanti, swahili).

KOTOUTTAMISTYÖN OHJAUS
Kotoutumisen edistämisestä annetun lain (1386/2010) tarkoituksena on tukea ja edistää kotoutumista ja maahanmuuttajien mahdollisuutta osallistua suomalaisen yhteiskunnan toimintaan. Kotoutumista edistäviä toimenpiteitä ja palveluja järjestävät kunta ja TE-toimisto yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Kunnassa tulee laatia kotouttamisohjelma, jossa kuvataan, kuinka paikalliset kotouttamispalvelut on järjestetty.

Mäntsälän kotouttamisohjelma 2017-2021

Hallinnollisesti kotouttamistyö sijoittuu teknisiin ja elinvoimapalveluihin ja lähiesihenkilönä toimii työllisyyskoordinaattori Tiina Hast. Kunnan kotouttamistyöryhmä seuraa kotouttamisohjelman toteutumista ja kotouttamistyön kehittymistä.

Kohtaamispaikka Pysäkki
osoite: Yhdystie 1, 04600 Mäntsälä

Löydät Pysäkin tilat linja-autoaseman 2. kerroksesta. Kulku tiloihin on rakennuksen Lahdentieltä katsottuna oikeanpuoleisessa päädyssä.

Pysäkki on auki seuraavasti:

Torstai klo 15 - 18 ohjaus- ja neuvontapalvelut maahanmuuttajille ilman ajanvarausta

Tervetuloa!

Etäpalvelu

Torstaisin klo 14-16 Kai Hannulabacka numerosta 040 315 3996 (suomeksi ja englanniksi)

Tietoa maahanmuutosta

- www.infopankki.fi
- movingtofinland.fi
- www.lifeinfinland.fi
- www.migri.fi
- www.kotouttaminen.fi

Suomen kielen opiskelu internetissä:
- www.suomitaskussa.eu
- tasteoffinnish.fi
- www.digitaldialects.com/Finnish.htm
- www.kotisuomessa.fi

Kielikursseja pääkaupunkiseudulla:
- www.finnishcourses.fi

Takaisin ylös