Menu

Maahanmuutto ja kotouttaminen

Kunnan konsernipalveluissa maahanmuuttoa ja kotouttamista koskevissa asioissa palvelevat maahanmuuttokoordinaattori ja pakolaisohjaaja. He vastaavat kuntaan muuttavien pakolaisten alkuvaiheen ohjauksesta ja neuvonnasta sekä palvelujen koordinoinnista. Tehtäviin kuuluvat myös alkukartoitusten ja kotoutumissuunnitelmien laadinta. Työntekijöiltä voit saada lisäksi yleistä maahanmuuttoon liittyvää tietoa ja neuvontaa.

Maahanmuuttokoordinaattori Hanna Holm 040 314 6749
Pakolaisohjaaja Minna Kaunisto 040 314 6753

osoite:
Mustamäentie 18 A 4, 04600 Mäntsälä

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

KOTOUTTAMISTYÖN OHJAUS
Lain kotoutumisen edistämisestä (1386/2010) tarkoituksena on tukea ja edistää kotoutumista ja maahanmuuttajien mahdollisuutta osallistua suomalaisen yhteiskunnan toimintaan. Kotoutumista edistäviä toimenpiteitä ja palveluja järjestävät kunta ja TE-toimisto yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Kunnassa tulee laatia kotouttamisohjelma, jossa kuvataan, kuinka paikalliset kotouttamispalvelut on järjestetty.

Mäntsälän kotouttamisohjelma 2017-2021

Hallinnollisesti kotouttamistyö sijoittuu konsernipalveluihin ja esimiehenä toimii henkilöstöjohtaja Mika Lindgren. Kunnan kotouttamistyöryhmä seuraa kotouttamisohjelman toteutumista ja kotouttamistyön kehittymistä.
Kotouttamistyön kokoonpano

olkkarilogo
Olkkarin lukujärjestys alla, os. Mustamäentie 18 A 4, 04600 Mäntsälä (https://www.facebook.com/mustamaen.olkkari.56)

olkkarilukkari

 

Tietoa maahanmuutosta

- www.infopankki.fi
- movingtofinland.fi
- www.lifeinfinland.fi
- www.migri.fi
- www.kotouttaminen.fi

Suomen kielen opiskelu internetissä:
- www.suomitaskussa.eu
- tasteoffinnish.fi
- www.digitaldialects.com/Finnish.htm
- www.kotisuomessa.fi

Kielikursseja pääkaupunkiseudulla:
- www.finnishcourses.fi

Takaisin ylös