Menu

Koulukuraattori

Viivi Valo
puh. 040 314 5315
(Ehnroos, Myllymäki )

Mari Kaure
puh. 040 314 5667
(Riihenmäki, Hepola)

Roope Ahonen
puh. 040 314 5993
(Kirkonkylä, Hyökännummi, Ohkola, Hirvihaara)

Anja Mäenrinta
puh. 040 314 5992
(Numminen, Arola, Sääksjärvi, Saari, Sälinkää, Lukko)

Oona Linnavuori
puh. 040 314 6732
(Keuda Lukkarinpolku, Keuda Saari, Mäntsälän lukio)

Koulukuraattori on koulussa toimiva sosiaalityön ammattilainen ja luotettava aikuinen joka kuuntelee, auttaa ja ohjaa erilaisissa elämään liittyvissä asioissa. Kuraattorilta saa apua, jos lapsella tai nuorella on pulmia koulunkäynnissä, kaverisuhteissa tai hänen elämässään tapahtuu muutoksia. Nuori voi saada tukea koulukuraattorilta myös omaan elämäänsä ja kehitykseensä liittyvissä asioissa. Vanhemmat voivat keskustella koulukuraattorin kanssa kotitilanteesta tai kasvatusasioista. Ratkaisuja pulmatilanteisiin etsitään yhdessä vanhempien ja koulun muiden aikuisten kanssa. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä lastensuojelun, perheneuvolan ja terveydenhuollon kanssa. Kuraattorin kanssa käydyt keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia.

Jo huoleen tarttuminen ja asiasta ääneen puhuminen usein helpottaa oloa ja selkiinnyttää omia ajatuksia. Koulukuraattori pystyy tarjoamaan ulkopuolisen näkökulman tilanteeseen ja tarvittaessa ohjaamaan eteenpäin oikeanlaisen tuen saamiseksi.

Mäntsälässä toimii neljä kuraattoria, joiden kesken kaikki kunnan koulut on jaettu. Yhteyttä voi ottaa oppilas, huoltaja, opettaja tai muu läheinen. Parhaiten yhteyttä saa puhelimitse tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Esite

Lasten ja nuorten tukipalvelut

Takaisin ylös