Menu

Mäntsälän yleiskaava 2050

Yleiskaava on maankäytön yleispiirteinen suunnitelma, joka ohjaa kunnan kehittämistä pitkälle tulevaisuuteen. Sen tehtävänä on määrittää tulevan kehityksen suuret linjat ja ratkaista yleisellä tasolla yhdyskuntarakenteen eri toimintojen, kuten asumisen, palvelujen, työpaikkojen ja viheralueiden sijoittuminen ja yhteensovittaminen.

Mäntsälässä on maaliskuun alussa (kh 5.3.2018) käynnistetty yleiskaavan laatiminen koko kuntaan. Kaikki Mäntsälän asukkaat ja toimijat, naapurikunnat sekä muut kaavatyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan yleiskaavatyöhön. 

Yleiskaavatyö on nyt luonnosvaiheessa ja luonnos tulee nähtäville heinäkuun alussa 2021. Yleiskaavaluonnos on laadittu koko kuntaan. Kaksi vireillä ollutta osayleiskaavatyötä (Kirkonkylän osayleiskaava ja Ohkolan osayleiskaava) on sulautettu koko kunnan yleiskaavan laatimisprosessiin. Sälinkään-Soukkion osayleiskaava määrätään aiempien päätösten mukaisesti jäämään voimaan erityisellä määräyksellä sekä kyliä koskevat merkinnät jäävät merkitykseltäään informatiivisiksi. Poikkeuksen muodostavat uudet hajarakentamisen mitoitusperiaatteet ja emätilalaskennan periaatteet, jotka ovat tarkoituksenmukaista ja tasa-arvoista uudistaa kerralla koko kuntaan. 


Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) päivitetty ltk 16.10.2019 § 105.

Sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

ruusu

Kuntakehityspalvelut
yleiskaavoitus

Sähköposti 
yleiskaava2050@mantsala.fi

yleiskaava-arkkitehti

p. 040 3145 437

kaavasuunnittelija
Outi Kampman
p. 040 3145 457

etunimi.sukunimi@mantsala.fi

 

 maitolaituri2

Takaisin ylös