Menu

Mäntsälän sivistys- ja hyvinvointipalvelut tiedottaa 10.12.2021 / Koronatilanne on heikentynyt

Valtioneuvosto on 3.12. todennut koronatilanteen heikentyneen selvästi. Siksi voimassa olevien suositusten ja rajoitusten noudattaminen on erittäin tärkeää, jotta epidemian leviämistä saataisiin hillittyä. Myös Keusoten alueella tilanne on heikentynyt, alue on leviämisvaiheessa.

Mäntsälän kunnan sivistys- ja hyvinvointipalvelut on viime viikkoina tiedottanut uusista rajoituksista ja suosituksista toimintoihinsa liittyen. Näiden rajoitusten ja suositusten avulla pyritään vähentämään koronaviruksen leviämistä. Annetut rajoitukset ja suositukset varhaiskasvatusta, opetusta ja koulutusta sekä vapaa-ajan palveluita ja harrastuksia koskien ovat edelleen voimassa. Niiden voimassaolo jatkuu vuoden 2021 loppuun tai toistaiseksi.

Edellä mainituista syistä Mäntsälän sivistys- ja hyvinvointipalvelut haluaa voimakkaasti korostaa terveysturvallisuuden merkitystä koulussa, vapaa-ajalla ja harrastustoiminnassa. Erityisen tärkeää on, että pieniäkään oireita ei jätetä huomioimatta eikä kouluun tai varhaiskasvatukseen tulla taikka vapaa-ajan ryhmätoimintaan osallistuta oireisena.

Kaikkien sivistys- ja hyvinvointipalveluiden yksiköiden toiminnot järjestetään voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Kouluyksiköissä toteutetaan jatkuvaa koulukohtaista riskienarviointia. Sen perusteella esimerkiksi maskienkäyttösuositusta voidaan tarvittaessa laajentaa, vaikkapa nuoriin oppilaisiin.

Ajantasaiset rajoitukset Keusote-alueella (päivittyvä): https://www.keusote.fi/palvelumme/korona/koronasuositukset-ja-rajoitukset/

Mäntsälän kunnan koronatiedotteet: Etusivu - Mäntsälän kunta (mantsala.fi) > Koronavirustietoa kuntalaisille

Valtioneuvosto (päivittyvä): Rajoitukset ja suositukset (valtioneuvosto.fi)

Takaisin ylös