Menu

Mäntsälän kunnan koronakatsaus 26.8.2021-tilanne menossa parempaan suuntaan   

Koronatartunnoissa lievää laskua  

Keusoten alueella on koronatartunnoissa tapahtunut lievää laskua viime viikkoina. Ilmaantuvuusluku Keusoten alueella on nyt 132,8/100 000 asukasta kohti.  

 Mäntsälän illmaantuvuusluku on nyt 91,3/100 000 asukasta kohti.. Mäntsälässä tartuntoja oli viime viikolla 7 ollen kolme vähemmän kuin edellisellä viikolla. Eniten tartuntoja oli 10-19 -vuotiailla. Seuraavaksi eniten 30-39- ja 20-29-vuotiailla. Tavallisimmin tartuntojen lähde on perhepiiri.  

Mäntsälän tilanne kaikkiaan on ja on ollut kohtuullisen rauhallinen 4. aallossa.  Mäntsälän kunnan palvelut kuntalaisille ovat voineet toimia melko normaalisti.  Kunnan henkilöstöstä lähityössä on ollut ja on suuri joukko ihmisiä, jotka ovat tehneet työtään hienolla asenteella turvaten toimintojen jatkumisen, vaikka terveysturvallisuusohjeiden noudattaminen on tuonut työhön lisää haasteita. Osalla on ollut mahdollisuus tehdä etätyötä ja sitä on opittu tekemään entistä paremmin.  

Kiitos kaikille kuntalaisille ja kunnan henkilöstölle siitä, että terveysturvallisuusohjeita on noudatettu huolella. Tämä on mahdollistanut monia asioita, mm. harrastustoiminnan jatkumisen.  

Rokotukset etenevät hyvin  

Keusoten alueen rokotuskattavuus (1. rokotuksen saaneita) on n. 68 % ja Mäntsälän n. 67 %.  

Nuorten, 12-15 -vuotiaiden ja II asteen opiskelijoiden rokotukset ovat hyvässä vauhdissa.  Kiertävät rokotuspisteet kouluilla ja kaikille suunnatut  walk-in -rokotustapahtumat ovat olleet suosittuja. Erityisesti nuoret ovat olleet aktiivisia 1. rokotteen ottajia ja melko monella on jo myös 2. rokote otettuna. Esimerkillistä toimintaa nuorilta! 

1. rokote kannattaakin ottaa mitä pikimmiten, jotta ehtii saada tehosteannoksen lokakuun loppuun mennessä – sitä nopeammin suosituksia ja ohjeita sitten voidaan alkaa purkaa.   

Takaisin ylös