Menu

Keusoten koronatilannekatsaus 31.5.21 – Koronatartuntamäärät Keusoten alueella laskussa

Koronatilannekatsaus 31.5.21 – Koronatartuntamäärät Keusoten alueella laskussa, joukkoaltistumisia kouluissa ja päiväkodeissa

Keusoten alueen koronatartunnat ovat laskussa verrattuna aiempiin viikkoihin. Keusoten alueen ilmaantuvuus on noin 48 / 100 000 / 14 vrk, joka on matalampi kuin aikaisemmalla viikolla (64).

Kokonaistartuntamäärä laskussa

Viikon 21 tartuntamäärä (43 kpl) oli pienempi kuin viikolla 20 (53 kpl). Tartuntamäärät kunnissa ovat laskusuunnassa aikaisempaan verrattuna, mutta Nurmijärvellä ilmaantuvuus on pysynyt edelleen korkeana. Tartuntamäärät kunnittain ovat Nurmijärvi 18, Hyvinkää 10, Järvenpää 8, Tuusula 6, Pornainen 1 ja Mäntsälä 0. Karanteenissa on tällä hetkellä yli 300 keusotelaista (tilanne 31.5.).

Viikon 21 koronatartunnoissa yleisin tartunnanlähde on ollut perhepiiri, ja melko yleisesti tartunnan lähteestä ei ole tietoa. Tartunnan saaneista 3 henkilöä on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen.

Viime viikon joukkoaltistumistapaukset ovat kohdistuneet kouluihin Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Järvenpäässä, sekä päiväkoteihin Hyvinkäällä ja Nurmijärvellä. Altistuneita viikolla 21 oli kaikkiaan 208.

30-34 -vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät

Olemme päässeet laajentamaan koronarokotuksia nuorempiin ikäryhmiin, ja rokotekattavuus Keusoten alueella on tällä hetkellä 43,3 % (tilanne 30.5.). 86 798 keusotelaista on saanut 1. rokotteen. 45-49 -vuotiaiden rokotekattavuus on 70,4 %.

35-39 -vuotiaiden rokotusajanvaraus on avautunut 28.5., ja 30-34 -vuotiaiden ajanvaraus avautuu 2.6. Rokotusaikoja näille ikäryhmille on tarjolla viikosta 23 alkaen.

Katso tarkemmat tiedot rokotussuunnitelmastamme: keusote.fi/koronarokotukset

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Tietoa koronaviruksesta:

keusotelogo

Takaisin ylös