Menu

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 25.4.2021 Mäntsälässä vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikössä joukkoaltistuminen koronavirukselle

Mäntsälässä vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikkö Kotokartanossa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Kotokartanossa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 18.-19.4. Altistuneet henkilöt testataan ja heidät on asetettu karanteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Yksikössä on tällä hetkellä vierailutauko. Altistuneita on yhteensä noin 50 henkilöä.

Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797

Tietoa koronaviruksesta:

Takaisin ylös