Menu

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 8.4.2021 Mäntsälässä altistumisia koronavirukselle

Mäntsälässä palvelukodissa joukkoaltistuminen koronavirukselle

Mäntsälässä Palvelukotiyhdistyksen hoivakodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Hoivakodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 1.-3.4. Altistuneet henkilöt testataan ja heidät on asetettu karanteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Yksikössä on tällä hetkellä vierailutauko. Altistuneita on yhteensä yli 10 henkilöä.

Mäntsälässä Sälinkään päiväkodissa altistumisia koronavirukselle

Mäntsälässä sälinkään päiväkodissa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 6.4. Altistuneet henkilöt asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet päiväkodin kautta. Altistuneita on yhteensä 9 henkilöä.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, joista suurin osa osoittautuu myöhemmin virusmuunnokseksi. Virusmuunnoksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia.


Yleisohjeet väestölle koronavirustilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Lisätiedot palvelujohtaja Erja Pentti, p. 050 497 2650

Tietoa koronaviruksesta:

keusotelogo

Takaisin ylös