Menu

Keski-Uudenmaan soten tiedote maskisuosituksen laajenemisesta sekä hybridiopetuksesta (6.4.21)

HUOM! Keusote on päivittänyt tiedotettaan tänään 8.4. klo 20 kokoontuneen HUS-Uusimaa koronakoordinaatioryhmän kokouksen jälkeen

Maskisuosituksen toimeenpanon kanssa odotetaan perjantaina 9.4. kokoontuvan asiantuntijaryhmän suositusta. Maskisuositusta käsitellään ensi viikolla HUS-Uusimaan alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä. Keusoten linjauksesta tiedotetaan tämän jälkeen.

---

Maskisuositus laajenee lasten osalta, yläkoulut ja toisen asteen oppilaitokset valmistautuvat hybridiopetukseen

Maskisuosituksen laajeneminen

Keusote on tänään päättänyt laajentaa maskisuositusta koskemaan kaikkia alakoulun oppilaita ja iltapäiväkerhotoimintaa. Maskeja voidaan käyttää myös esiopetuksessa, esimerkiksi jos esiopetuksen ryhmä toimii koulun yhteydessä. Hus on antanut suosituksen maskien käytöstä 6-11 -vuotiaille.

Kunnissa otetaan maskeja käyttöön sitä mukaa, kun maskeja saadaan kouluille.

Hybridiopetukseen siirtyminen

Keusote on linjannut, että 12.4.2021 alkaen toisen asteen oppilaitosten on mahdollisuus siirtyä täydestä etäopetuksesta hybridiopetusmalliin. Hybridiopetuksessa osa oppilaista on vuorotellen lähiopetuksessa ja osa etäopetuksessa neljän viikon ajan. Keusotessa valmistellaan vastaavanlaista päätöstä myös vuosiluokille 7-9, jolloin heillä olisi mahdollisuus osittaiseen etäopetukseen vastaavalla aikavälillä, 12.4.-9.5.2021. Käytäntöjen muutoksiin päädyttiin tartuntatautitilanteesta huolimatta, oppimisen ja hyvinvoinnin turvaamiseksi.

keusotelogo

Takaisin ylös