Menu

Mäntsälän kunta tiedottaa 2.3.21 / Koronan vaikutukset palveluihin

Mäntsälän kunta linjasi poikkeusoloja koskevia koronatoimia tiistaina 2.3.21. Valtioneuvosto linjasi viime viikolla, että Suomessa siirrytään koronaepidemian tasolle kaksi ja poikkeusoloihin.

Koronan leviämis- tai kiihtymisvaiheessa oleville alueille on määrätty sulkuaika 8.3. ja 28.3. väliseksi ajaksi.

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen ravintoloiden sulkemisesta koronan leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla, joihin myös Mäntsälä kuuluu. Mäntsälän kunta seuraa hallituksen esityksen etenemistä ja toimii sen mukaisesti.

Mäntsälässä on suljettuna keskiviikosta 3.3. alkaen 31.3. asti muun muassa:

Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun liikuntaan käytettävät kunnan hallinnassa olevat sisätilat mukaan lukien monitoimitalon kuntosali. Myös kulttuuritilat ovat suljettuina.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan kuitenkin käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Tiloissa saa tällöin oleskella enintään 10 henkilöä henkilökunnan lisäksi.

VARHAISKASVATUS SEKÄ PERUS- JA TOISEN ASTEEN OPETUS

VARHAISKASVATUS toimii Mäntsälässä sulun ajan lähitoiminnassa. Tehostetut terveysturvallisuutta koskevat suositukset säilyvät ennallaan.

ESIOPETUS JA ALALUOKAT (1.-6.) jatkavat lähiopetuksessa. Koulunkäynnissä noudatetaan tehostettuja turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Maskisuositukset säilyvät ennallaan.

YLÄLUOKAT (7.-9.) siirtyvät etäopetukseen 8.3. lukien 26.3.2021 asti, lukuun ottamatta erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden ja valmistavan opetussuunnitelman mukaisia oppilaita. Korona-altistumisten välttämiseksi ennen etäopetukseen siirtymistä edellytetään turva- ja hygieniaohjeiden tarkkaa noudattamista. Vahva kasvomaskien käyttösuositus jatkuu, koululta saa kasvomaskeja.

MÄNTSÄLÄN LUKIO siirtyy etäopetukseen 8.3.2021 lukien 31.3.asti. Kevään ylioppilaskirjoitukset järjestetään suunnitellusti terveysturvallisuus huomioiden. Lukio tiedottaa opiskelijoita erikseen.

AMMATILLISET OPPILAITOKSET siirtyivät etäopetukseen 1.3. lähtien.

HARRASTUSTOIMINTA

VUONNA 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien sekä harrastustoiminnan että ammattimaista kilpaurheilua harrastavien alle 10 henkilön ryhmät sallitaan 3.–31.3.2021 sisä- ja ulkotiloissa. Toiminta tulee järjestää lähikontakteja välttäen, 2 metrin turvaetäisyydet huomioiden. Ryhmät eivät saa sekoittua. Yhteisissä tiloissa ja kulkemisissa tulee käyttää mahdollisuuksien mukaan maskia.

Yksityisten toimijoiden osalta noudatetaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöstä, jonka mukaan tilojen omistajien tulee varmistaa, että tiloissa on turvavälein ja ilman lähikontaktia enintään 10 henkilöä kerrallaan.

Urheilupuiston tekojäällä ja muilla jäädytettävillä kentillä on mahdollista luistella sääolosuhteiden salliessa. Pukukopit pidetään edelleen suljettuina. Myös hiihtolatuja pidetään kunnossa lumitilanteen näin salliessa. Muilta osin kunnan liikuntatilojen rajoitukset jatkuvat.

PORVOON SEUDUN MUSIIKKIOPISTON vuonna 2008 syntyneiden tai sitä nuorempien oppilaiden ryhmäopetus jatkuu lähiopetuksessa. Tätä vanhempien yksilöopetus ja harrastusryhmät siirtyvät etäopetukseen.

MÄNTSÄLÄN KANSALAISOPISTON vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien ryhmäopetus jatkuu lähiopetuksessa. Tätä vanhempien opetus siirtyy etäopetukseen.

KIRJASTOSSA lainaus- ja palautustoiminta on mahdollista, mutta ilman lähikontakteja. Toiminnoissa noudatetaan turvavälejä ja hygieniasuosituksia. Kirjasto opastaa asiakkaita. Digitaaliset palvelut ja aineistot ovat käytössä ympäri vuorokauden.

NUORISOTILOISSA kohdennetut, suljetut ryhmät sisätiloissa keskeytetään, ja toimintaa jatketaan somessa ja verkossa.

KUNNANTALON PALVELUTORI

PALVELUPISTE VINKKI on avoinna, mutta suosittelemme käyttämään sähköisiä palveluita.

Vinkki p. 040 314 5273 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kulku Vinkkiin tapahtuu A-oven kautta, joka on pääovesta katsottuna vasemmalla. Kunnantalon pääovi on suljettu.

KELAn palvelupiste on avoinna ti-to. www.kela.fi 

TYÖLLISYYSPALVELUT palvelee vain Teamsin ja puhelimen välityksellä;
Työllisyyskoordinaattori Tiina Hast 040 314 6783 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Työhönvalmentaja Sari-Johanna Hirviniemi 040 314 5782, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

MÄNTSÄLÄN KODIT PALVELEE VAIN ajanvarauksella Yhteystiedot - Mäntsälän Kodit Oy (mvaoy.fi)

Mäntsälän kunta päivittää tietoja kotisivuilleen.

Lisätiedot:

Va. sivistysjohtaja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Tekninen johtaja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Hallintojohtaja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Viestintäkoordinaattori Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Takaisin ylös