Menu

Mahdollisia altistumisia Mäntsälässä jääkiekon harrastepelailussa


Mäntsälässä on tapahtunut mahdollisia altistumisia koronavirukselle jääkiekon harrastepelailussa Hirvihaaran koulun ulkokentällä. Pelailussa on ollut mukana tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 3.2. klo 19-20.30.

Suosittelemme, että kyseisenä aikana pelailussa mukana olleet henkilöt hakeutuvat koronatestiin viivytyksettä. Mikäli ilmenee koronaoireita, jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Muistutamme väestöä, että koronasuositukset ja rajoitukset ovat edelleen voimassa aikuisten harrastustoiminnassa. Yli 20-vuotiaiden organisoitu harrastustoiminta sisä- ja ulkotiloissa on keskeytetty, ja harrastusvuoroja ulkokentillä ei pidetä. Lisäksi aluehallintoviranomaisen kokoontumisrajoitus koskee yli 10 hengen ryhmiä.  

Yleisohjeet koronatilanteeseen

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Takaisin ylös