Menu

Keski-Uudenmaan soten tiedote / Kotona asuvien iäkkäiden koronarokotukset

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän (Keusote) jäsenkuntien alueella on siirrytty rokottamaan ikäihmisiä. Korkea ikä on kaikkein merkittävin vakavan koronavirustaudin riskitekijä. Sen vuoksi suosittelemme koronarokotetta ikääntyneille.

Rokotukset annetaan valtioneuvoston asetuksen määräämässä rokotusjärjestyksessä. Rokottaminen toteutetaan ikäryhmittäin. Rokotukset käynnistyvät laajemmin, kun rokotteita on saatavilla riittävästi. Rokotusten laajamittaista käynnistämistä hidastaa rokotteiden saatavuus.

Rokotusjärjestys (järjestykseen voi tulla muutoksia)

rokotusjrjestys

Koronarokotukseen tarvitset aina ajanvarauksen

Varaa rokotusaikasi verkossa tai puhelimitse. Rokotuksia annetaan Keusoten jäsenkuntien sosiaali- ja terveysasemilla. Koronavirusrokotteet ovat maksuttomia ja vapaaehtoisia.

Voit varata ajan koronarokotukseen omatoimisesti, tai ajanvarauksen ikäihmiselle voi tehdä lähiomainen tai edunvalvoja. Mikäli omainen haluaa hoitaa ikääntyneen läheisensä ajanvarauksen, on hyvä tehdä puolestaasiointisopimus jo ennakkoon. Lisätietoja ja sopimuspohja löytyy osoitteesta: www.keski-uudenmaansote.fi/ikaihmistenneuvonta

Kun saavut terveysasemalle rokotettavaksi, käytäthän kasvomaskia ja käsidesiä tartuntariskin mahdollisuuden pienentämiseksi.

Varaa rokotusaika:

Rokotuspisteet Keusoten jäsenkunnissa (rokotuspisteitä voidaan lisätä myöhemmin)

  • Hyvinkää H-sairaala Sairaalankatu 1, Hyvinkää
  • Järvenpään sosiaali- ja terveyskeskus JUST Lääkärinkuja 1, 04410 Järvenpää Avoinna ma–su klo 8–20
  • Mäntsälän terveysasema Kivistöntie 14, 04600 Mäntsälä Avoinna ma–to 7–16, pe 7–14
  • Kirkonkylän terveysasema Sairaalantie 2, 01900 Nurmijärvi Avoinna ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15
  • Pornaisten terveysasema Latiskantie 3, 07170 Pornainen Avoinna ma–ke klo 8–16, to–pe klo 8–13
  • Etelä-Tuusulan sosiaali- ja terveysasema Hyryläntie 13, 04300 Tuusula Avoinna ma–to klo 8–16, pe klo 8–15.30

Rokotuksen jälkeen on 15 minuutin seuranta

Koronarokotuksen jälkeen tulee varautua 15 minuutin seurantaan. Paikallisreaktiot pistoskohdassa, flunssan kaltaiset oireet sekä kuume ovat tavanomaisia rokotuksen haittavaikutuksia. Kipulääkettä voi tarvittaessa käyttää. Keusotessa saat koronarokotuksia koskevaa neuvontaa numerosta, p. 019 226 0665, ma–pe klo 8–16.

Seuraa rokotusinfoa Keusoten verkkosivuilla osoitteessa www.keusote.fi/koronarokotukset, paikallislehdissä sekä sosiaalisessa mediassa.

Takaisin ylös