Menu

Tiedote 18.12. 2020: Mäntsälän kunnan palveluiden koronarajoituksia jatketaan

Sosiaali- ja terveysministeriön, Aluehallintoviraston ja KEUSOTEN suositusten mukaan kunnassa on otettu käyttöön palvelurajoituksia. Keusote on päivittänyt suosituksiaan 16.12., muttuneet kohdat on merkitty alla olevaan tiedotteeseen punaisella

Kuntalaisia pyydetään seuraamaan jatkossa tiiviisti viestintää kotisivulla www.mantsala.fi tai somessa, sekä Keski-Uudenmaan soten kanavissa.

Kunta suosittelee vahvasti, että yhdistykset ja yksityiset toimijat Mäntsälän alueella noudattavat näitä suosituksia ja rajoituksia.

Kunnantalon palvelut

Kunnantalon henkilökunta työskentelee ensisijaisesti etänä, minkä vuoksi kuntalaisten palvelu tapahtuu puhelimitse ja sähköpostitse. Mikäli fyysinen tapaaminen on järjestettävä, ajasta on sovittava etukäteen työntekijän kanssa. Kunnantalolla asioidessa on käytettävä kasvomaskia.
Palvelupiste Vinkki palvelee etänä p. 040 314 5273 tai palvelupiste(@)mantsala.fi.

Yleisötilaisuudet

(voimassa 19.12.2020-10.1.2021)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä, edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Määräys on voimassa ajalla 19.12.2020-10.1.2021. (ennen 19.12.20 noudatetaan aiemmin annettuja määräyksiä)

Tällä päätöksellä kumotaan 18.11.2020 annettu aluehallintoviraston määräys Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntien alueiden osalta ajalta 19.-31.12.2020
Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto ja Keusote suosittelee, että kokoonnutaan vain välttämättömiin tilaisuuksiin, joita ovat esim. lakisääteiset yhtiökokoukset. Kokoontumisissa on noudatettava ehdottomasti ja tarkalleen ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Keusote suosittaa, että yhtiökokouksissa ja yhdistysten kokouksissa tulee ensisijaisesti hyödyntää etäyhteyksiä.

Kunnan hallinnoimissa sisä- ja ulkotiloissa vältetään kokoontumisia, poikkeuksena ovat poliittisten ryhmien kokoontumiset kunnantalolla. Näissä kokoontumisissa noudatetaan aluehallintoviraston määräämää 10 hengen kokoontumisrajoitusta ja terveysturvallisuusohjeita. Kunnantalon sekä muiden kunnan tilojen, jotka ovat tilavarausjärjestelmä Tilamisussa, varaukset eivät ole mahdollisia 10.1.2021 asti.

Vapaa-ajantoiminta sekä liikunta- ja kulttuuritilat

Monitoimitalo suljetaan ajalla 1.12.2020 -10.1.2021.

Keskustan ja Nummisten seurojentalo suljetaan ajalla 1.12.2020-10.1.2021.

Kulttuurimeijeri suljetaan ajalla 1.12.2020-10.1.2021.

Mäntsälän jäähalli ja Kotokartanon liikuntatila suljetaan ajalla 1.12.2020-10.1.2021

Harrastustoiminta

Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. Alle 20-vuotiaiden ulkoharrastusten osalta KEUSOTE antaa erillisen ohjeen seuratoimijoille. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Uusia vuoroja ei myönnetä. 

Ulkokentät ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella kuntalaisten käytössä. Valvontaa kentillä lisätään. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina. Julkiset ja yksityiset ulkojäät pidetään suljettuina 10.1.2021 asti.

Kasvatus- ja sivistyspalvelut

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus jatkuu toistaiseksi lähipalveluna. Maskisuositus on toistaiseksi voimassa henkilökunnalle. Tarvittaessa henkilökunnalla on käytössä myös visiirejä. Huoltajat käyttävät maskia varhaiskasvatuksen tiloissa. Kunta suosittelee kasvomaskin käyttöä esiopetuksessa sekä kuljettajille että matkustajille. Esioppilaat saavat maskeja päiväkodista.

Varhaiskasvatuksen avoin päiväkoti on suljettuna, kerhotoiminta jatkuu joulutauon jälkeen 7.1.2020.

Lukio

Maanantaina 21.12. on syyskauden päättävä opiskelupäivä, opetus jatkuu joulutauon jälkeen torstaina 7.1.2021. Koronatilannetta ja opetuksen järjestämistä arvioidaan uudelleen 31.12.2020.

Perusopetus

Perusopetus jatkuu toistaiseksi lähiopetuksessa. Maskisuositus on toistaiseksi voimassa ala- ja yläkoulujen henkilökunnalle. Tarvittaessa henkilökunnalla on käytössä myös visiirejä. Myös yläkoululuokkien oppilailla on maskisuositus, oppilaat ovat saaneet maskeja kouluilta.
Kunta suosittelee kasvomaskin käyttöä sekä kuljettajille että matkustajille koulukuljetuksissa. Perusopetuksen oppilaat saavat maskeja kouluilta.

Aiemmin käyttöönotetut opetusjärjestelyt ja terveysturvallisuustoimet jatkuvat kouluissa. Koulut eivät vastaanota muita kuin välttämättömiä vierailijoita.

Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa liikuntatiloissa. Monitoimihalli luetaan Ehnroosin koulun liikuntatilaksi.

Maanantaina 21.12. on syyskauden päättävä koulupäivä, opetus jatkuu joulutauon jälkeen torstaina 7.1.2021. Koronatilannetta ja opetuksen järjestämistä arvioidaan uudelleen 31.12.2020.

Kansalaisopisto

Kansalaisopiston opetus jatkuu 10.1.2021 alkaen, mikäli uusia rajoituksia ei tule.

Kirjasto

Kirjaston rajoitetut palvelut jatkuvat 10.1. saakka eikä kirjastoauto kulje. Kirjaston rajatulla asiointialueella voi lainata lähinnä ennakkoon varattua aineistoa ja palauttaa. Myös yleisötietokoneen käyttö pikaisesti on mahdollista. Joulun ja vuodenvaihteen aikana kirjasto on kokonaan suljettu 24.-26.12.2020 sekä 1.1.2021.

Koulujen iltakäyttö

Koulujen iltakäyttö keskeytetään 30.11.-10.1.2021 väliseksi ajaksi.

Muut julkiset tilat

Kuntalaisia suositellaan välttämään muuta kuin välttämätöntä julkisten tilojen käyttöä. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi
1) kuntosalit ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun ja ryhmätoimintaan käytettävät tilat sisällä ja ulkona
2) kirjastot, museot, uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat ja yleiset saunat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat,
3) huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhat
4) sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
5) kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Keusoten sosiaali- ja terveyspalveluiden tilat

Keusote rajoittaa odotustilojen 26.11. alkaen toistaiseksi. Sote-palvelut suosittelee ensisijaisesti etäpalvelujen käyttöä.

 

Kunta jakaa edelleen kasvomaskeja vähävaraisille. Jakopaikka Ankkuri, Keskuskatu 11: ma 21.12 klo 9-11, ti 22.12 klo 16-18. Kasvomaskien jako jatkuu tammikuussa maanantaisin ja tiistaisin alkaen 4.1. klo 9-11 ja ti klo 16-18.

Seuraa tiedotteita kunnan ja KEUSOTEN sivuilta!

Lisätietoja:

Kunnantalon sekä vapaa-aikatoimen palvelut:
Esa Siikaluoma, esa.siikaluoma(@)mantsala.fi
Kasvatus- ja sivistyspalvelut:
Janne Mäkinen, janne.makinen(@)mantsala.fi
Kunnan tilat sekä liikuntapaikat:
Mika Pynttäri, mika.pynttari)@)mantsala.fi

Takaisin ylös