Menu

Tiedote 27.11.2020: Mäntsälän kunnan palveluihin koronarajoituksia

Sosiaali- ja terveysministeriön, Aluehallintoviraston ja KEUSOTEN suositusten mukaan kunnassa otetaan käyttöön uusia palvelurajoituksia.

Kuntalaisia pyydetään seuraamaan jatkossa tiiviisti viestintää kotisivulla www.mantsala.fi tai somessa.

Kunta suosittelee vahvasti, että yhdistykset ja yksityiset toimijat Mäntsälän alueella noudattavat näitä suosituksia ja rajoituksia.

Kunnantalon palvelut

Kunnantalon henkilökunta työskentelee ensisijaisesti etänä, minkä vuoksi kuntalaisten palvelu tapahtuu puhelimitse ja sähköpostitse. Mikäli fyysinen tapaaminen on järjestettävä, ajasta on sovittava etukäteen työntekijän kanssa. Kunnantalolla asioidessa on käytettävä kasvomaskia.
Palvelupiste Vinkki palvelee etänä p. 040 314 5273 tai palvelupiste(@)mantsala.fi.

Yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintoviraston 27.11. antaman määräyksen mukaisesti yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään 30.11.-18.12. väliseksi ajaksi. Tätä ennen kunta suosittelee harkitsemaan, onko näiden tilaisuuksien järjestäminen välttämätöntä.

Kunnan hallinnoimissa sisä- ja ulkotiloissa vältetään kokoontumisia, poikkeuksena ovat poliittisten ryhmien kokoontumiset kunnantalolla. Näissä kokoontumisissa noudatetaan aluehallintoviraston määräämää 10 hengen kokoontumisrajoitusta ja terveysturvallisuusohjeita. Kunnantalon sekä muiden kunnan tilojen, jotka ovat tilavarausjärjestelmä Tilamisussa, varaukset eivät ole mahdollisia 31.12.2020 asti.

Vapaa-ajantoiminta sekä liikunta- ja kulttuuritilat

Monitoimitalo suljetaan ajalla 1.12.-20.12.2020.

Keskustan ja Nummisten seurojentalo suljetaan ajalla 1.12.-20.12.2020.

Kulttuurimeijeri suljetaan ajalla 1.12.-20.12.2020.

Mäntsälän jäähalli ja Kotokartanon liikuntatila suljetaan ajalla 1.12.-20.12.2020. Jo tulevana viikonloppuna kyseisten liikuntapaikkojen käyttöä suositellaan vältettävän.

Harrastustoiminta

Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Kaikki yli 20-vuotiaiden harrastusvuorot ulkokentiltä perutaan. Alle 20-vuotiaiden ulkoharrastusten osalta KEUSOTE antaa erillisen ohjeen seuratoimijoille. Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä. Uusia vuoroja ei myönnetä.

Ulkokentät ovat lasten ja nuorten harrastustoiminnan ulkopuolella kuntalaisten käytössä. Valvontaa kentillä lisätään. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina. 

Kasvatus- ja sivistyspalvelut

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus jatkuu toistaiseksi lähipalveluna. Maskisuositus on toistaiseksi voimassa henkilökunnalle. Tarvittaessa henkilökunnalla on käytössä myös visiirejä. Huoltajat käyttävät maskia varhaiskasvatuksen tiloissa. Kunta suosittelee kasvomaskin käyttöä esiopetuksessa sekä kuljettajille että matkustajille. Esioppilaat saavat maskeja päiväkodista.

Varhaiskasvatuksen avoin päiväkotitoiminta suljetaan, kerhotoiminta jatkuu 1.12-20.12.2020 välisen ajan.

Lukio

Lukio siirtyy kokonaisuudessaan etäopetukseen alkaen 2.12. joululomaan 2020 asti. Ylioppilasjuhla 4.12.2020 voidaan striimata tai toteuttaa muuten etänä.

Perusopetus

Perusopetus jatkuu toistaiseksi lähiopetuksessa. Maskisuositus on toistaiseksi voimassa ala- ja yläkoulujen henkilökunnalle. Tarvittaessa henkilökunnalla on käytössä myös visiirejä. Myös yläkoululuokkien oppilailla on maskisuositus, oppilaat ovat saaneet maskeja kouluilta.
Kunta suosittelee kasvomaskin käyttöä sekä kuljettajille että matkustajille koulukuljetuksissa Perusopetuksen oppilaat saavat maskeja kouluilta.

Aiemmin käyttöönotetut opetusjärjestelyt ja terveysturvallisuustoimet jatkuvat kouluissa. Koulut eivät vastaanota muita kuin välttämättömiä vierailijoita.

Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa, ei muissa liikuntatiloissa. Monitoimihalli luetaan Ehnroosin koulun liikuntatilaksi.

30.11. lukien joululomaan 2020 asti perutaan sellaiset retket ja vierailut, jotka eivät ole täysin välttämättömiä opetussuunnitelman toteuttamiseksi. Toiminnan suunnittelussa ja järjestämisessä noudatetaan Aluehallintoviraston määräyksiä.

Joulujuhlien järjestämisessä käytetään vaihtoehtoisia tapoja.

Kansalaisopisto

Keusoten antamien ohjeiden mukaan kaikki aikuisten kurssien lähiopetus on keskeytetty 25.11.2020 alkaen. Jäljellä olevat syyskauden tunnit siirretään kevätkaudelle. Lasten ja nuorten toiminnan osalta kaikki sisätiloissa tapahtuva toiminta keskeytetään. Pukkilaa koskevan toiminnan osalta noudatetaan paikallisia suosituksia ja rajoituksia.

Kirjasto

Kirjastojen tilat on pääosin suljettu 28.11.2020-20.12.2020 välisenä aikana, mutta varatun aineiston noutaminen ja aineiston palauttaminen itsepalveluna on sallittua. Pe 27.11.2020 illan omatoimiaikana klo 16.00-20.00 kirjasto on suljettu. Myös yleisötietokoneen käyttö on mahdollista kirjastoissa. Kirjastoauto ei kulje 28.11.-20.12. välisenä aikana.

Koulujen iltakäyttö

Koulujen iltakäyttö keskeytetään 30.11.-20.12.2020 väliseksi ajaksi.

Muut julkiset tilat

Kuntalaisia suositellaan välttämään muuta kuin välttämätöntä julkisten tilojen käyttöä. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi
1) kuntosalit ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan tai urheiluun ja ryhmätoimintaan käytettävät tilat sisällä ja ulkona
2) kirjastot, museot, uimahallien, maauimaloiden, kylpylöiden allastilat ja yleiset saunat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat,
3) huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhat
4) sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat
5) kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Keusoten sosiaali- ja terveyspalveluiden tilat

Keusote rajoittaa odotustilojen 26.11. alkaen toistaiseksi. Sote-palvelut suosittelee ensisijaisesti etäpalvelujen käyttöä.

 

Kunta jakaa edelleen kasvomaskeja vähävaraisille.

Kunta tiedottaa koronarajoituksista ja -suosituksista seuraavan kerran viimeistään 15.12. Seuraa tiedotteita kunnan ja KEUSOTEN sivuilta!

Lisätietoja:

Kunnantalon sekä vapaa-aikatoimen palvelut:
Esa Siikaluoma, esa.siikaluoma(@)mantsala.fi
Kasvatus- ja sivistyspalvelut:
Janne Mäkinen, janne.makinen(@)mantsala.fi
Kunnan tilat sekä liikuntapaikat:
Mika Pynttäri, mika.pynttari)@)mantsala.fi

Takaisin ylös