Menu

Mäntsälän kunta tiedottaa koronatilanteeseen liittyen 20.11.2020 

Korjattu tekninen virhe koskien koulukuljetuksia (21.11.20)

Mäntsälän kunnan alueella on tähän mennessä todettu 46 positiivista koronatartuntaa, joista kuusi on uusia, muutaman päivän sisällä todettuja.  Altistuneita on tällä hetkellä toistasataa henkilöä. Myös pääkaupunkiseudun siirtyminen leviämisvaiheeseen vaikuttaa lähialueella oleviin kuntiin.  Tartuntoja tulee nyt erityisesti yksityis- ja yleisötilaisuuksista, harrastuksista ja työpaikoilta. Riski tartunnoille on selkeästi lisääntynyt.  

Oleellisesti tilanteen kehittymiseen vaikuttaa se, miten itse noudatamme terveysturvallisuusohjeita.  Pidetään siis huolta toisistamme, aloitetaan itsestämme!  

  

Mäntsälän kunta suosittaa   

 • Kasvomaskeja käytetään aina julkisissa tiloissa liikuttaessa sekä tilanteissa, joissa turvavälejä ei varmuudella voida pitää. 
 • Huomioi aina terveysturvallisuus, myös tuttuja ihmisiä ja asiakkaita kohdattaessa.   
 • Hakeudu koronavirustestiin heti, jos epäilet altistuneesi, koronavilkku hälyttää tai sinulla on lieviäkin oireita.  Älä jää odottamaan oireiden kehittymistä. Tehosta myös omaa terveysturvallisuuttasi välittömästi!   
 • Aluehallintoviranomaisten määräyksen mukaisesti yli 20 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen sisätiloissa kielletään 23.11.-13.12.2020. 
 • Harkitse tarkoin 
  -  onko juuri nyt välttämätöntä vierailla muissa perheissä ja ikäihmisten luona. 
  -  yli 10 hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä.  
 • Jos osallistut sisätilaharrastuksiin, osallistu vain täysin terveenä. Noudata itse huolella terveysturvallisuusohjeita ja turvavälejä. Turvavälit on säilytettävä koko harjoituksen ajan.  Toiminnan järjestäjä vastaa siitä, että turvallisuusohjeet on ennakolta suunniteltu ja informoitu osallistujille.  
 • Joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastukset: Aikuisten (yli 20 v.) joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi 23.11.-13.12.2020. 
 • Yli 15-vuotiaiden kanssa työskenteleviä ja koteja pyydetään muistuttamaan nuoria turvaväleistä ja kasvomaskien käytöstä.  

Muista! Kun käytät kasvomaskia, suojaat paitsi muita, myös itseäsi.  Mitä useampi kasvomaskin käyttäjä, sen parempi suoja kaikille.   

nyttkuva 2020 11 20 135138  

KEUSOTE on uusissa 20.11. linjauksissaan täydentänyt ja tiukentanut voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia koulujen sekä varhaiskasvatuksen osalta. Nämä ohjeet ovat yhdenmukaiset pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän antamien linjausten kanssa.

Koulujen opetustoiminta jatkuu terveysturvallisuusohjeet huomioiden, 10 ja 20 hengen kokoontumisrajoitukset eivät ole voimassa opetustoiminnassa.

Maskisuositus koskee koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa ma 23.11. alkaen toistaiseksi. Koulujen henkilökunnan maskien tarpeeseen on varauduttu sekä kouluissa että päiväkodeissa. Mikäli yksiköissä on vielä niiden osalta puutteita, tähän vastataan heti alkuviikon aikana.

Yläkoulujen oppilaiden ja taksikuljetuksessa olevien oppilaiden maskitarpeen osalta kouluilla on maskeja jaettavaksi oppilaille heti maanantaipäivän aikana. Mikäli mahdollista, huoltajien toivotaan järjestävän maski maanantaiaamuna kouluuntulokuljetuksen ajaksi. Mikäli yksiköissä on vielä maskien osalta puutteita, tähän vastataan heti alkuviikon aikana.

Varhaiskasvatuksen saattoliikenteessä huoltajat käyttävät omia maskeja. Kunta jakaa maskeja vähävaraisille.

Lisäksi Mäntsälän kunta suosittelee kaikille työpaikoille    

 • Etätyössä ollaan niin paljon kuin mahdollista  
 • Lähityössä noudatetaan turvavälejä, hygieniaohjeita ja toimintojen porrastamista -  tämä on erityisen tärkeää yhteisissä tiloissa.  
 • Kasvomaskeja käytetään aina, kun turvavälejä ei varmuudella voida pitää.  

Keusoten tiedote (20.11.20)  

  mantsalatekstihirvi         

Takaisin ylös