Menu

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 16.11.2020 Mäntsälässä Kirkonkylän koulussa joukkoaltistuminen koronavirukselle

Mäntsälässä, Kirkonkylän koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana 10.-12.11. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Altistuneet lapset ja osa henkilökuntaa on asetettu kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Yhteensä karanteeniin asetetaan reilu 20 henkilöä.

Myös Riihenmäen koululla, Keudan Saaren toimipisteessä sekä Mäntsälän terveysaseman osastolla on tapahtunut altistumisia. Keusoten tiedotteesta lisätietoa näistä, https://keski-uudenmaansote.fi/ajankohtaista/keusoten-alueen-koronavirustartunnoissa-nousua-erityisesti-kouluissa/

Koronavirus on yleisvaarallinen tartuntatauti. Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion. Vakavan korona-virusinfektion vaaraa voivat lisätä myös ne perussairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, p. 019 226 0099, 8-20.

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797.

Tietoa koronaviruksesta:

 

 

Takaisin ylös