Menu

15.10.2020 Tiedote koskien Hyökännummen päiväkodin sulkemista

Hyökännummen päiväkoti on suljettu Keski-Uudenmaan sotekuntayhtymän tartuntatautilääkärin suosituksesta ja sivistysjohtajan päätöksellä 13. - 16.10.2020 väliseksi ajaksi. 

Hyökännummen päiväkodissa on ollut reilun viikon aikana kaksi erillistä koronatapausta, joiden vuoksi henkilökuntaa sekä lapsia on asetettu tartuntatautilääkärin toimesta karanteeniin. Henkilökunnasta karanteenissa on kaksi kolmasosaa koko henkilökuntamäärästä. Lisäksi tartuntatautilääkäri on määrännyt koko henkilökunnan koronatestaukseen tapahtumien vuoksi. Näillä perusteilla päiväkoti on jouduttu sulkemaan muutamaksi päiväksi. Sulkuaikana henkilökunta testataan sekä päiväkodin kaikki tilat tehosiivotaan.

Päiväkodin sulkeminen on äärimmäinen keino, johon vallitseva tilanne meidät varhaiskasvatuksen järjestäjänä turvallisuuden takaamiseksi pakotti.  Henkilökuntaa ei ollut käytettävissä koronatestausten ja karanteenien vuoksi. Koska henkilökuntaa ei ole ollut käytettävissä, on  myös korvaavan hoidon järjestäminen ollut mahdotonta muissa yksiköissä, koska varhaiskasvatuksessa toimitaan lakisääteisen mitoituksen mukaisesti. Lisäksi turvallisuussyistä lasten siirtäminen muihin yksiköihin tällaisessa tilanteessa olisi ollut kyseenalaista. 

Olemme pahoillamme tilanteen aiheuttamista hankaluuksista perheiden hoidon järjestämisen suhteen. Niiden perheiden osalta, jotka ovat varanneet hoidon tälle viikolle eivätkä ole sitä saaneet, hyvitämme maksun menetetyiltä hoitopäiviltä lokakuun laskun yhteydessä. Karanteenissa olevien lasten osalta mahdollisten maksuhyvitysten käsittely on vielä kesken. 

Koko henkilökunta on testattu päiväkodin sulkuaikana. Karanteenimääräykset päättyvät kuluvan viikon sunnuntaihin mennessä. Maanantaina 20.10. toiminta päiväkodissa jatkuu normaalisti, tehostetuin hygienia ja turvallisuusohjein sekä osin muutetuin työvuoroin ja järjestelyin turvallisuuden takaamiseksi. Päiväkodin henkilökunta tekee parhaansa lasten turvallisuuden eteen jatkossakin.

Mikäli teillä on kysyttävää asiasta, olettehan yhteydessä allekirjoittaneisiin.

Janne Mäkinen, sivistysjohtaja

Mervi Tuominen, varhaiskasvatuspäällikkö

Maarit Mäkinen, päiväkodin johtaja

Takaisin ylös