Menu

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 13.10.20 / Hyökännummen päiväkodissa Mäntsälässä koronavirusaltistumisia

Mäntsälässä Hyökännummen päiväkodissa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana 6.-8.10. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Päiväkodissa altistuneet lapset ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Karanteenit päättyvät altistumisajankohdan mukaan välillä 16.-18.10. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 30 lasta ja 9 henkilökuntaan kuuluvaa.

Altistumisen johdosta koko päiväkodin henkilökunta testataan ja lapsista kaikki vähänkin oireilevat testataan. Täysin oireettomia lapsia ei testata, eikä henkilökuntaa, joka on edelleen karanteenissa ja testattu aiemman altistumisen vuoksi. Mikäli kuitenkin päiväkodin lapsella esiintyy seuraavan kahden viikon aikana vähäisiäkin oireita, tulee lapsi viedä koronatestiin.

Altistuneiden perheet ja henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet päiväkodin kautta.

Päiväkodista on aiemman altistumisen johdosta edelleen henkilökuntaa ja lapsia karanteenissa. Henkilöstövajauksesta johtuen päiväkoti on päätetty sulkea 14.-18.10. väliseksi ajaksi. Päiväkodissa on yhteensä 165 lasta ja henkilökuntaa 35 henkilöä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten ajanvaraus näytteenottoon tapahtuu Koronahoitopuhelimen kautta, p. 019 226 0099, 8-20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen.

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä 

Takaisin ylös