Menu

Keski-Uudenmaan sote tiedottaa 5.10.2020 Hyökännummen päiväkodissa Mäntsälässä koronavirusaltistumisia

Mäntsälässä Hyökännummen päiväkodissa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana 30.9.-2.10. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Päiväkodissa altistuneet lapset ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 30 lasta ja 11 henkilökuntaan kuuluvaa.

Altistuneiden perheet ja henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet päiväkodin kautta.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten ajanvaraus näytteenottoon tapahtuu Koronahoitopuhelimen kautta, p. 019 226 0099, 8-20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen.

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797.

Tietoa koronaviruksesta:

 

 

Takaisin ylös