Menu

24.4.20 Mäntsälän kunnan kooste koronavirustilanteesta

24.4.2020 VIIKKOTIEDOTE   

Mäntsälän kunnan kooste koronavirustilanteesta 

Mäntsälän kunnan julkaisemat tiedotteet koronavirusta koskien löytyvät kotisivuilta osoitteessa https://www.mantsala.fi/koronavirustietoa-kuntalaisille Tiedotteet julkaistaan myös Facebook-sivulla. Kysymyksiin ei vastata sosiaalisessa mediassa. Seuraathan koronatiedotteiden lisäksi myös muita ajankohtaisia tiedotteitamme osoitteessa https://www.mantsala.fi/

Kouluruokapakettien nouto-ohje

Mäntsälän kunta on aloittanut 8.4.2020 lukien kouluruokapakettien keskitetyn jakamisen niitä erityisesti tarvitseville.  Paketin voi kuitenkin tarvittaessa saada jokainen peruskoulun oppilas. Lukion opiskelijoille teetetään erillinen tarvekysely viimeistään ensi viikon (18) aikana.

Paketit sisältävät ruoka-aineet kotona valmistettaviin tai lämmitettäviin aterioihin noin viikoksi kerrallaan. Erityisruokavaliota paketeissa ei pystytä huomioimaan. Paketit ovat oppilaskohtaisia eli jos perheessä on useampi oppilas, tulee jokaisen oppilaan tarve ilmaista erikseen.

Mikäli oppilas hakee itse oman ruokapakettinsa, pyydetään huoltajia ohjeistamaan hakijaa etukäteen. Tämä on sitä tärkeämpää, mitä pienemmästä lapsesta on kyse.

Ruokapaketti jaetaan vain tilauksensa ilmoittaneille oppilaille. Paketin voi noutaa vain siitä noutopisteestä, jonka on tilauksessa ilmoittanut. Yksi hakija voi noutaa perheen kaikkien oppilaiden paketit.

Terveysaseman noutopisteeseen on tullut keskiviikolle yli 300 ilmoittautumista. Tämän vuoksi noutoaikoja on kasvatettu. Hakijoita pyydetään käyttämään koko noutoaikaa, jottei esim. klo 16-17 väliselle ajalle muodostu ruuhkaa.

Turvamääräykset

Terveysasema toimii jakelun aikana normaalisti. Esimerkiksi ambulanssien kulku terveysasemalle toteutuu normaalisti. Tämän vuoksi terveysaseman parkkipaikan käyttöä tulee välttää. Mikäli tulette autolla, tulee auto jättää esimerkiksi kunnantalon tai Eteva-talon parkkipaikalle.

Jakelupisteenä toimii terveysaseman lastauslaituri. Jono muodostetaan Kartanonraitin suuntaisesti kohti Keskuskatua ja Kirkonkylän koulua. Lähestyttäessä kunnantalon tai Eteva-talon suunnasta Kartanonraittia pitkin, pääsette suoraan jonon päähän ilman ylimääräisiä lähikontakteja.

Jakelussa tulee noudattaa määriteltyjä turvaetäisyyksiä (etäisyys toiseen henkilöön vähintään 2 metriä). Sairaana oleva henkilö ei saa noutaa ruokapakettia. Hakijan tulee varautua siihen, että noutopisteessä on samaan aikaan kymmeniä muitakin hakijoita. Noudettaessa muodostetaan jono, jossa hakijoiden välissä on 2 m etäisyys toisiinsa. Hakijan tulee noudattaa tässä ohjeessa ja jakelupisteellä annettuja ohjeita.

Jakelun jouduttamiseksi ja lähikontaktien välttämiseksi, hakijaa pyydetään ilmoittamaan

- pakettiin oikeutetun oppilaan koulun nimi, oppilaan etunimi ja sukunimi. Nimi tarkistetaan listalta, joka on laadittu tehtyjen tilausten perusteella.

Ruokapakettien jakelupisteet ja ajat ovat seuraavat:

Keskiviikko     

Saaren koulu                klo 11.00 -12-00
Sälinkään koulu   klo 13.00 - 14.00
Terveysasema     klo 13.00 - 17.00

Torstai             

Terveysasema       klo 08.30 - 11.00
Sääksjärven koulu   klo 11.00 - 12.00
Nummisten koulu    klo 12.45 - 13.45
Hyökännummen koulu   klo 14.30 - 15.30
Hirvihaaran koulu  klo 16.15 - 17.00

Mahdolliset uudet tilaukset ja tilausten peruuttamiset osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kunta tiedottaa seuraavan kerran Valtioneuvoston päätösten jälkeisistä vaikutuksista kunnan palveluihin.


Esko Kairesalo 
Kunnanjohtaja  

Lisätietoja: 

Pekka Lintonen, Sivistysjohtaja, Kasvatus- ja sivistyspalvelut 
Mika Pynttäri, Tekninen johtaja, Tekniset palvelut 
Esa Siikaluoma, Hallintojohtaja, Konsernipalvelut 
Katri Lehtonen, Viestintäkoordinaattori, Konsernipalvelut  

Takaisin ylös