Menu

9.4.20 Mäntsälän kunnan kooste koronavirustilaneesta

9.4.2020 VIIKKOTIEDOTE   

Mäntsälän kunnan kooste koronavirustilanteesta 

Mäntsälän kunnan julkaisemat tiedotteet koronavirusta koskien löytyvät kotisivuilta osoitteessa https://www.mantsala.fi/koronavirustietoa-kuntalaisille Tiedotteet julkaistaan myös Facebook-sivulla. Kysymyksiin ei vastata sosiaalisessa mediassa. Seuraathan koronatiedotteiden lisäksi myös muita ajankohtaisia tiedotteitamme osoitteessa https://www.mantsala.fi/

Kunnassa on tehty päätös ulosvuokrattavien tilojen vuokrahelpotuksista. Päätös on luettavissa osoitteessa http://193.143.236.21/dynasty/vhp/202014639.PDF

Olemme aloittaneet yli 70-vuotiaiden tavoittelemisen puhelimitse selvittääksemme heidän mahdollisen avuntarpeensa mm. kauppa- ja muuhun asiointiin liittyen.

palvelunumero

Tilanvarausjärjestelmä Tilamisun kautta vuokratuista liikunta- ja kokoustiloista ei peritä yksittäisten varausten tila- tai vuoromaksuja 1.4.-30.6.2020. Seurojen ja yhdistysten kevätkauden vakiovuorojen maksut puolitetaan (koulujen liikuntasalit, monitoimitalo, Riihenmäen sali).

Kevätkaudella 2020 voimassa olevat vakiovuorot jatkuvat automaattisesti seuraavalle kaudelle 2020-2021. Vakiovuorohakua ei siis tänä vuonna (2020) ole. Kesän kenttävuoroista tiedotetaan erikseen 20.4.2020

Monitoimitalo, kuntosali, liikuntasalit, koulujen liikuntasalit, nuorisotila, Tukikohta (Huvitie), Ohjaamo ja kulttuuritilat on suljettu 19.5.2020 saakka.

Kunnat myöntävät yksinyrittäjille avustusta toiminnan vakauttamiseen poikkeusoloissa.  Mäntsälässä hakemukset ohjataan Mäntsälän Yrityskehitykselle ja tukipäätökset tehdään kunnan konsernipalveluissa.  Yksittäisen tuen suuruus on 2000 euroa.

Yksinyrittäjien korona-avustuksen tarkoituksena on saada yksinyrittäjien toiminta taloudellisesti kestävämmälle pohjalle pandemian aikana ja sen jälkeen. Kyseessä on toimintatuki varsinaisesta elinkeinonharjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuki on määräaikainen ja voimassa pandemiasta johtuvan akuutin maksuvalmiuskriisin hoitamiseksi.

Etäopetuksessa oleville koululaisille on alettu jakamaan ruokapaketteja 8.4.2020 lähtien. Asiasta on tiedotettu erikseen.
 
Esko Kairesalo 
Kunnanjohtaja  

Lisätietoja: 

Pekka Lintonen, Sivistysjohtaja, Kasvatus- ja sivistyspalvelut 
Mika Pynttäri, Tekninen johtaja, Tekniset palvelut 
Esa Siikaluoma, Hallintojohtaja, Konsernipalvelut 
Katri Lehtonen, Viestintäkoordinaattori, Konsernipalvelut  

Takaisin ylös