Menu

3.4.20 Mäntsälän kunnan kooste koronavirustilanteesta

3.4.2020 VIIKKOTIEDOTE   

Mäntsälän kunnan kooste koronavirustilanteesta 

Mäntsälän kunnan julkaisemat tiedotteet koronavirusta koskien löytyvät kotisivuilta osoitteessa https://www.mantsala.fi/koronavirustietoa-kuntalaisille Tiedotteet julkaistaan myös Facebook-sivulla. Kysymyksiin ei vastata sosiaalisessa mediassa. Seuraathan koronatiedotteiden lisäksi myös muita ajankohtaisia tiedotteitamme osoitteessa https://www.mantsala.fi/

Kunnanhallituksen seuraava kokous pidetään TEAMS-kokouksena 20.4. Kunnan muut lautakunnat kokoontuvat etäyhteyksin huhtikuun aikana. Kunnan laajennettu johtoryhmä pitää tiistai- ja torstaiaamuisin kokoukset, jonka jälkeen asioista tiedotetaan tarpeen mukaisesti. 

Konsernipalvelut 

Kunnan hallinto- ja talouspalvelut toimii sähköisissä kanavissa, henkilökunta on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla. 

Mikäli yksityishenkilöllä tai yrityksellä on koronaepidemian seurauksena vaikeuksia maksaa kunnalta saamiaan laskuja, voidaan kunnan kanssa sopia maksusuunnitelmasta vuoden 2020 loppuun saakka. Maksusuunnitelman tekemiseksi velallisen tulee ottaa yhteyttä laskussa mainittuun yhteyshenkilöön. Kunta pidättäytyy avoimien saatavien perintätoimista määräajan, 31.8.2020 saakka.

Kunta on postittanut viikolla 14 yli 70-vuotiaille kirjeen, jossa kerrotaan mm. kauppa- ja asiointiapuun liittyvistä asioista sekä kaikista keskitetyistä palvelunumeroista. Mäntsälän Uutisissa kunta on julkaissut yhteystietoilmoituksen. 

palvelunumero

Vapaa-aikapalveluiden kotisivuille on päivitetty ajankohtaista aineistoa koko perheen liikuntaan. https://www.mantsala.fi/liikunta-ja-ulkoilu

Yrityspalvelut

Yrityksiä koskeva tieto löytyy https://www.yrityskehitys.net/koronavirus

ELY-keskukset ja Kuntaliitto on julkistamassa toimenpideohjeita tulevasta rahoituksesta,  jossa kunta tukee Mäntsälässä toimivia ja Mäntsälään rekisteröityneitä yrityksiä myöntämällä avustuksen vuokriin tai palkkakuluihin, maksimissaan 2000 euroa.  Lisätietoja myös www.kuntaliittto.fi  ja Ely-keskuksen sivuilta.

Mäntsälän kunta päättää viikolla 15 kunnan omistamien tilojen vuokrahelpotuksista sekä mahdollisista muista yritystoimintaa koskevista tuista.

Kasvatus- ja sivistyspalvelut 

Varhaiskasvatuspalvelut 

Valtioneuvosto on 30.3.2020 tiedottanut jatkavansa poikkeusoloihin liittyviä toimia 13. toukokuuta saakka. Varhaiskasvatusta järjestetään edelleen kaikille, jotka palvelua tarvitsevat. Huoltajille on kuitenkin annettu vahva suositus järjestää lapsen hoito muulla tavoin. Varhaiskasvatusta järjestetään vanhempien ennalta ilmoittamien tarpeiden mukaisesti, perustuen poikkeusolojen mukaisiin linjauksiin. Joitakin päiväkoteja on suljettu tilanteen vuoksi ja muuttuneista järjestelyistä on tiedotettu huoltajia. 

Poikkeusajan maksujen hyvittämistä on käsitelty kunnanhallituksen kokouksessa 30.3.2020. Päätöksestä on tiedotettu kunnan nettisivuilla.

Poikkeusolojen jatkuessa on päätetty, että kerhotoiminta sekä avoin päiväkoti pysyvät suljettuina toimintakauden 2019-2020 loppuun saakka.

Hyökännummen päiväkodissa on 28.3.2020 asetettu terveysviranomaisten toimesta karanteeniin kuusi henkilökunnan jäsentä korona-altistuksen vuoksi. Keusoten tiedote asiasta on luettavissa kunnan nettisivuilla.

Tekniset palvelut  

Kunnan toimitilapalvelut toimivat normaalisti. Siivousta on tehostettu kaikissa kiinteistössä. Kuntatekniikassa työt jatkuvat normaalisti.  Paloasemalla oleva SER-kierrätyspiste ei ole toistaiseksi auki maanantai-iltaisin. 

Kunnan ruokapalvelutoimintaa ei poikkeusoloista johtuen ole niillä kouluilla ja päiväkodeilla, jotka ovat suljettuina 23.3. - 13.5.2020.  Ikäihmisille tarkoitettu ylijäämäruokailu kouluilla on lakkautettu poikkeusolojen johdosta toistaiseksi.  

Etäopetuksessa oleville koululaisille ruvetaan jakamaan ruokapaketteja viikosta 15 lähtien. Huoltajia tiedotetaan asiasta Wilman kautta.
 

Esko Kairesalo 
Kunnanjohtaja  

Lisätietoja: 

Pekka Lintonen, Sivistysjohtaja, Kasvatus- ja sivistyspalvelut 
Mika Pynttäri, Tekninen johtaja, Tekniset palvelut 
Esa Siikaluoma,  Hallintojohtaja, Konsernipalvelut 
Katri Lehtonen, Viestintäkoordinaattori, Konsernipalvelut  

Takaisin ylös