Menu

31.3.2020 Mäntsälän kunnan johtoryhmän ajankohtaiskatsaus

Mäntsälän kunta tiedottaa koronaan liittyvästä tilanteesta tiistaisin johtoryhmän kokouksen jälkeen ja perjantaisin viikkotiedotteena.

Kunnan laajennettu johtoryhmä kokoontui tiistaina 31.3.20. Kokouksessa käytiin läpi kunnanhallituksen 30.3. tekemiä päätöksiä liittyen mm. yt-menettelyjen käynnistämiseen ja varhaiskasvatuksen maksuperusteisiin poikkeusaikana.  Lisäksi todettiin Valtioneuvoston poikkeusolojen jatkamista koskevan päätöksen vaikutukset.

Varhaiskasvatusmaksuista tiedotettiin kunnan kotisivuilla ja Facebookissa 30.3.

Kunnanhallitus päätti käynnistää yt-menettelyt, jotka koskevat koko kunnan henkilöstöä. Yt-menettelyjen käynnistämisen perusteena ovat erityisesti koronaan liittyvien tuotannollisten syiden lisäksi taloudelliset syyt. Kunnan jo ennestään heikentyneeseen taloudelliseen tilanteeseen koronatilanne vaikuttaa mm. verotulojen vähenemisenä.

Etäopetuksessa olevien oppilaiden mahdollisuudesta kouluruokaan tai muuhun ruoka-apuun liittyvää asiaa käsitellään teknisten palveluiden ja kasvatus- ja sivistyspalveluiden kesken pikaisella aikataululla. Asiasta tiedotetaan erikseen myös huoltajia.

Kunnan yli 70-vuotiaita on lähestytty kirjeellä, jossa kerrotaan mahdollisuudesta kauppa- ja muuhun asiointiapuun. Lisäksi kunta tulee ottamaan yhteyttä myös puhelimitse.

Testeillä vahvistettuja koronatartuntoja ei mäntsäläläisillä ole toistaiseksi todettu. On edelleenkin tärkeää noudattaa annettuja ohjeistuksia mm. käsien pesusta ja välimatkan pitämisestä muihin ihmisiin. Asioinnit on syytä rajoittaa vain pakollisiin. Huolehdithan etenkin ikääntyneistä tai muihin riskiryhmiin kuuluvista läheisistäsi vaikkapa soittamalla ja varmistamalla heidän hyvinvointinsa.

Pidä huolta myös omasta hyvinvoinnistasi esimerkiksi ulkoilemalla turvaväliä noudattaen, tai jumppaamalla kotona. Myös lukeminen, leipominen ja muiden itsellesi mieleisten asioiden tekeminen on järkevää vastapainoa päivän uutisille.

Mäntsälän kunnan johtoryhmä

Takaisin ylös