Menu

27.3.20 Mäntsälän kunnan kooste koronavirustilanteesta

27.3.2020 VIIKKOTIEDOTE   

Mäntsälän kunnan kooste koronavirustilanteesta 

Mäntsälän kunnan tiedotteet koronavirusta koskien julkaistaan kunnan kotisivuilla osoitteessa https://www.mantsala.fi/koronavirustietoa-kuntalaisille sekä kunnan Facebook-sivulla. Kysymyksiin ei vastata sosiaalisessa mediassa. Seuraathan koronatiedotteiden lisäksi myös muita ajankohtaisia tiedotteitamme osoitteessa https://www.mantsala.fi/

Kunnanhallituksen kokous 30.3. pidetään TEAMS yhteydellä. Esityslista on luettavissa kunnan kotisivuilla.  Kokouksessa annetaan myös kunnan ajankohtaiskatsaus koronatilanteesta. Kunnan laajennettu johtoryhmä pitää tiistai- ja torstaiaamuisin kokoukset, jonka jälkeen asioista tiedotetaan tarpeen mukaisesti. 

Konsernipalvelut 

Kunnantalo on suljettuna kokonaan toistaiseksi.  Kunnan hallinto- ja talouspalvelut toimii sähköisissä kanavissa, henkilökunta on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla. 

Kunta postittaa viikolla 14 yli 70-vuotiaille kirjeen, jossa kerrotaan mm. kauppa- ja asiointiapuun liittyvistä asioista sekä kaikista keskitetyistä palvelunumeroista. Seuraavassa Mäntsälän Uutisten numerossa kunta julkaisee myös yhteystieto-ilmoituksen. 

Vapaa-aikapalveluiden kotisivuille on päivitetty ajankohtaista aineistoa koko perheen liikuntaan.
https://www.mantsala.fi/liikunta-ja-ulkoilu

Kasvatus- ja sivistyspalvelut 

Varhaiskasvatuspalvelut 

Toiminta on järjestetty vanhempien ilmoittamien tarpeiden mukaisesti, perustuen poikkeusolojen mukaisiin linjauksiin. Tämän seurauksena joitakin päiväkoteja on suljettu tilanteen vuoksi ja muuttuneista järjestelyistä on tiedotettu huoltajia.  

Poikkeusajan maksujen hyvittämistä käsitellään hallituksen kokouksessa 30.3. ja huoltajia tiedotetaan maksuasioista heti, kun mahdollista. 

Opetuspalvelut 

Kasvatus- ja sivistyspalveluiden toimiala tiedotti 25.3.2020, että terveysviranomaiselta saadun tiedon mukaan Hepolan koulussa työskennelleen henkilön altistusta tutkitaan positiivisena koronatapauksena. 

27.3.2020 saadun tiedon mukaan Hepolan koulussa työskennelleen henkilön koronatestin tulos on ollut negatiivinen. Henkilöllä ei ole koronavirustartuntaa.  

Hepolan koulun huoltajia on tiedotettu Wilman välityksellä 27.3.2020. 

Tekniset palvelut  

Kunnan toimitilapalvelut toimivat normaalisti. Siivousta on tehostettu kaikissa kiinteistössä. Kuntatekniikassa työt jatkuvat normaalisti.  Paloasemalla oleva ser-kierrätyspiste ei ole toistaiseksi auki maanantai-iltaisin. 

Kunnan ruokapalvelutoimintaa ei poikkeusoloista johtuen ole niillä kouluilla ja päiväkodeilla, jotka ovat suljettuina 23.3. - 13.4.2020.  Ikäihmisille tarkoitettu ylijäämäruokailu kouluilla on lakkautettu poikkeusolojen johdosta toistaiseksi.  
 
Kesälle suunnitellut suursiivoukset tehdään poikkeuksellisesti jo tässä vaiheessa kiinni olevissa yksiköissä. Auki olevissa yksiköissä suursiivoukset tehdään siltä osin, kun se on mahdollista. 

Esko Kairesalo 
Kunnanjohtaja  

Lisätietoja: 

Pekka Lintonen,  Sivistysjohtaja,  Kasvatus- ja sivistyspalvelut 
Mika Pynttäri, Tekninen johtaja,  Tekniset palvelut 
Esa Siikaluoma,  Hallintojohtaja, Konsernipalvelut 
Katri Lehtonen, Viestintäkoordinaattori, Konsernipalvelut 

Takaisin ylös