Menu

20.3.20 Mäntsälän kunnan kooste koronavirustilanteesta

20.3.2020 VIIKKOTIEDOTE 

Mäntsälän kunnan kooste koronavirustilanteesta

Mäntsälän kunnan tiedotteet koronavirusta koskien julkaistaan kunnan kotisivuilla osoitteessa https://www.mantsala.fi/koronavirustietoa-kuntalaisille  sekä kunnan Facebook-sivulla. Kysymyksiin ei vastata sosiaalisessa mediassa. Suosittelemme seuraamaan koronatiedotteiden lisäksi myös muita ajankohtaisia tiedotteitamme osoitteessa https://www.mantsala.fi/ .

Kunnanhallituksen kokous 30.3. pidetään etäyhteydellä ja myöhemmistä kokouksista päätetään erikseen. Lautakuntien kokoukset pidetään huhtikuussa etäkokouksina, mikäli tarve kokoukselle on. Kaikki muut tapaamiset ja kokoukset pidetään verkossa. Huhtikuun valtuuston kokous ja seminaari on peruttu. Kunnan laajennettu johtoryhmä pitää tiistai- ja torstaiaamuisin etäkokouksen.

Konsernipalvelut

Kunnantalon palvelutori pidetään suljettuna toistaiseksi. Kunnan palvelupiste Vinkki, Kela, Mäntsälän vuokra-asunnot, Ohjaamo ja kunnan työllisyyspalvelut ovat suljettuina.

Kunnantalo on suljettuna kokonaan ma 23.3. alkaen. Suosittelemme käyttämään sähköisiä palveluita, https://www.mantsala.fi/asioi-verkossa

Monitoimitalo,  koulujen liikuntasalit ja seurojentalo ovat suljettuina. Kunnan järjestämät tapahtumat on peruttu tai siirretty pidettäväksi myöhemmin.

Rakennusvalvonnan sähköinen lupien käsittely ja valmistelu (Lupapiste) ovat normaalisti käytössä. Rakennusvalvonnan tavoittaa tarvittaessa puhelimitse tai sähköpostilla, yhteystiedot https://www.mantsala.fi/kuntakehityspalvelut/yhteystiedot

Kunnan ostovuoroja koulujen sulkemisen takia on peruttu ajalla 23.3.-13.4.20. Tästä on ilmoitettu liikennöitsijöille suoraan. Pyydämme kuntalaisia huomioimaan mahdolliset koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset myös muussa joukkoliikenteessä.

Kunta tulee tiedottamaan erikseen vapaaehtoistyöhön, erityisesti ruoka-apuun ja ruoanjakeluun liityvistä asioista.  Kunta on ollut jo mukana www.vapaaehtoistyo.fi   portaalissa, jonne voi edelleen laittaa ilmoituksia.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ikäihmisten asiakasohjaus: puh. 040 314 6703 ma-pe klo 8-15 sekä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Seniorineuvonnan ja vapaaehtoistyön osalta yhteyshenkilöt kunnassa;
Tarja Kuusela puh. 040 314 5397, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Vuokko Leirimaa puh. 040 314 5666, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yli 70 v puhelinneuvonnasta kunta tulee tiedottamaan ensi viikolla erikseen.

Kasvatus- ja sivistyspalvelut

Varhaiskasvatuspalvelut

Toiminta on järjestetty vanhempien ilmoittamien tarpeiden mukaisesti, perustuen poikkeusolojen mukaisiin linjauksiin. Tämän seurauksena joitakin päiväkoteja on suljettu tilanteen vuoksi ja muuttuneista järjestelyistä on tiedotettu huoltajia.

Poikkeusajan maksujen hyvittämistä käsitellään ensi viikon aikana (viikko 13) ja huoltajia tiedotetaan maksuasioista heti, kun mahdollista.

Opetuspalvelut

Sivistysjohtajan 18.3.2020 päätöksellä seuraavat perusopetuksen koulut antavat 23.3.-13.4.2020 välisenä aikana opetuksen lähiopetuksena:

Riihenmäen koulu (myös Saaren ja Sälinkään koulujen lähiopetusta tarvitsevat oppilaat). Rehtori Saija Hellström, puh. 040 314 5420.

Kirkonkylän koulu (myös Sääksjärven, Nummisten, Hirvihaaran ja Myllymäen koulujen lähiopetusta tarvitsevat oppilaat). Rehtori Taina Ahonen, puh. 040 314 5320.

Hepolan koulu (oman koulun yleisopetus, vammaisopetus ja petu -opetus). Rehtori Päivi Häkkinen, puh. 040 314 5360.

Hyökännummen koulu (myös Ohkolan ja Arolan koulujen lähiopetusta tarvitsevat oppilaat). Rehtori Hanna Oresmaa, puh. 040 314 5348.

Rehtorien sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulut ovat tiedottaneet lähiopetusta saaville oppilaille koulupaikoista ja tarvittavasta muusta käytännön ohjeistuksesta.

Lisätietoa lähiopetuksesta: oman koulun tai lähiopetusta antavan koulun rehtori.

Poikkeustilanteen ja palveluiden supistamisen seurauksena iltapäivätoiminnan asiakasmaksut on päätetty puolittaa maaliskuun osalta. Perusteluna on toiminnan sulkeutuminen 18.3.2020 alkaen. Toiminta pysyy suljettuna 13.4.2020 saakka. Huhtikuun asiakasmaksuista päätös tullaan tekemään myöhemmin. Huhtikuun asiakasmaksua koskevaan päätökseen vaikuttaa se, jatkuuko iltapäivätoiminta 13.4.2020 jälkeen.

Tekniset palvelut

Kunnan toimitilapalvelut toimivat normaalisti. Siivousta on tehostettu kaikissa kiinteistössä. Kuntatekniikassa työt jatkuvat normaalisti.  Paloasemalla oleva ser-kierrätyspiste ei ole toistaiseksi auki maanantai-iltaisin.

Kunnan ruokapalvelutoimintaa ei poikkeusoloista johtuen ole niillä kouluilla ja päiväkodeilla, jotka ovat suljettuina 23.3. - 13.4.2020.  Ikäihmisille tarkoitettu ylijäämäruokailu kouluilla on lakkautettu poikkeusolojen johdosta toistaiseksi.

Kesälle suunnitellut suursiivoukset tehdään poikkeuksellisesti jo tässä vaiheessa kiinni olevissa yksiköissä. Auki olevissa yksiköissä suursiivoukset tehdään siltä osin, kun se on mahdollista.

Seuraava tiedote julkaistaan tiistaina 24.3.2020 kunnan johtoryhmän kokouksen jälkeen.

Esko Kairesalo
Kunnanjohtaja


Lisätietoja:

Pekka Lintonen,  Sivistysjohtaja,  Kasvatus-ja sivistypalvelut

Mika Pynttäri, Tekninen johtaja,  Tekniset palvelut

Esa Siikaluoma,  Hallintojohtaja, Konsernipalvelut

Katri Lehtonen, Viestintäkoordinaattori, Konsernipalvelut

Takaisin ylös