Menu

18.3.20 Mäntsälän kunnan tiedote / Koronavirustilanne

LEHDISTÖ/MEDIATIEDOTE 18.3.2020                                                                                                                                                                                                                                                                           

Koronavirustilanne ja varautuminen 

 

Mäntsälän kunnan laajennettu johtoryhmä on 17.3. kokouksessa käynyt läpi kunnan varautumistoimenpiteiden tilanteen ja sopinut jatkotoimista. Tehdyn linjauksen mukaan valtuuston kokous ja seminaari huhtikuussa on peruttu ja seuraavan kokouksen 25.5. osalta arvio tehdään myöhemmin. 

Kunnanhallituksen kokous 30.3. pyritään pitämään etäyhteydellä ja myöhemmistä kokouksista päätetään erikseen. Lautakuntien kokoukset pidetään huhtikuussa etäkokouksina, mikäli tarve kokoukselle on.   Kaikki muut tapaamiset ja kokoukset on siirretty verkossa pidettäväksi.

Tässä vakavassa häiriötilanteessa, mikäli joudutaan tekemään hallintosäännöstä poikkeavia viranhaltijapäätöksiä, ne dokumentoidaan ja tuodaan toimielimiin tiedoksi jälkikäteen.Kunta noudattaa valtioneuvoston ohjeistusta ja muita viranomaistiedotteita. Käytännössä kunta ajaa alas palveluja siltä osin kuin se ei koske kriittisiä toimintoja. 

Palvelutuotannossa keskitytään erityisesti turvamaan varhaiskasvatuksen palvelut sekä 1-3 luokkien koulunkäynti.

Mäntsälän kunnan tiedotteet koronavirusta koskien julkaistaan kunnan kotisivuilla osoitteessa https://www.mantsala.fi/koronavirustietoa-kuntalaisille  sekä kunnan Facebook-sivulla. Kysymyksiin ei vastata sosiaalisessa mediassa.

Kunnan palvelupiste Vinkki suljetaan toistaiseksi 18.3. alkaen, kunnan sähköiset palvelut ovat käytössä. Palvelutorilla ovat suljettuina myös Kelan, Ohjaamon ja Mäntsälän Vuokra-Asunnot Oy:n toimipisteet.

Kunnantalon pääovi pidetään auki vielä pe 20.3. ja suljettuna ma 23.3. alkaen. Postia (myös maaseutupalveluiden postia) voi jättää kunnantalon A-oven ulkopuolella olevaan postilaatikkoon.

Monitoimitalon nuorisotila, kuntosali, liikuntasalit, koulujen liikuntasalit, Tukikohta (Huvitie), ja seurojentalo ovat suljettuina 18.3.-13.4.2020 välisen ajan.

Rakennusvalvonnan sähköinen lupien käsittely ja valmistelu (Lupapiste) ovat normaalisti käytössä. 
Aloituskokouksista ja katselmuksista tulee sopia (puhelu tai sähköposti) aina erikseen. Lähtökohtaisesti vain asuinrakennusten ja muiden pakollisten kohteiden käyttöönottokatselmukset pidetään.

Rakennusvalvonnan asiakaspalvelu on suljettu eli kentällä tai toimistossa ei ole asiakastapaamisia.  Puhelin ja sähköposti sekä Lupapiste ovat normaalisti käytössä. 

Kunnan toimitilapalvelut toimivat normaalisti, jotta kiinteistöt toimivat. Siivousta on tehostettu kaikissa kiinteistössä. Kuntatekniikassa työt jatkuvat normaalisti. 

Esko Kairesalo,

Kunnanjohtaja


Lisätietoja:

Pekka Lintonen, sivistysjohtaja,   

Mika Pynttäri, tekninen johtaja,

Esa Siikaluoma hallintojohtaja

Katri Lehtonen, viestintäkoordinaattori

Ilmoitustaulu

opaskartta-terveysasema-6.4.2020.pdf

Takaisin ylös