Menu

11.3. Kasvatus- ja sivistyspalvelut tiedottaa - Mäntsälässä ei vielä varmistuneita koronavirustartuntoja

Mäntsälässä ei ole vielä varmistuneita koronavirustartuntoja. Mäntsälän kasvatus- ja sivistyspalvelujen tehtävänä on omalta osaltaan tartuntataudin leviämisen torjuminen ja vaikutusten lieventäminen. Toimialalla huolehdimme käytettävissä olevin keinoin lasten, oppilaiden, opiskelijoiden ja hallinnonalan henkilöstön opiskelu- ja työympäristöstä sekä henkisestä hyvinvoinnista. Koulujen, varhaiskasvatuksen, kirjaston ja kansalaisopiston varautuminen eri tilanteisiin on käynnistetty ja suunnitelmien laadinta on aloitettu.

Keusoten alueella kuntalaisille on avattu neuvontapuhelin koronavirustilanteeseen liittyen. Neuvontapuhelimen nauhoitettu tiedote auttaa kuntalaisia numerossa 019 226 0099 vuorokauden ympäri. Ajankohtaista tietoa löytyy myös osoitteesta: https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus

Hengitystieinfektioita vältetään parhaiten huolehtimalla käsi- ja yskimishygieniasta. Kotona ja kouluissa tulee ohjeistaa käsienpesun tärkeydestä ja yskimisen ohjeistuksesta. Lisätietoa ohjeistuksesta sekä ajankohtaista tietoa löydätte sekä Keusoten sivuilta että Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta, osoitteesta https://thl.fi/fi/

Mikäli koulun oppilas määrätään karanteeniin, toteutetaan oppilaan opetus lähtökohtaisesti antamalla päivä- tai viikkotehtäviä sekä hyödyntämällä etäopetuksen mahdollisuuksia. Ensisijaisesti käytämme sähköisiä viestintävälineitä (Wilma, sähköposti).

Tällä hetkellä on erityisen tärkeää huomioida, että lapsi tai työntekijä ei ole sairaana koulussa, päiväkodissa tai työpaikalla. Huoltajan on tärkeää tiedottaa koulua tai päiväkotia heti, jos lapsi tai joku hänen lähipiirissään sairastuu koronavirukseen tai joutuu karanteeniin. Tiedottaminen tapahtuu parhaiten puhelimitse – ethän tule paikan päälle ilmoittamaan asiasta.

Kasvatus- ja sivistyspalveluiden laajennettu johtoryhmä on 11.3.2020 suosittanut, ettei Mäntsälän kouluista tehdä ulkomaille suuntautuvia luokkaretkiä tai leirikouluja. Suositus on voimassa tästä päivästä alkaen ja kestää lukuvuoden loppuun saakka.

Yhteistyöterveisin

Pekka Lintonen sivistysjohtaja

Tiedote .pdf-muodossa

mantsalatekstihirvi

Takaisin ylös