Menu

Tietokoneet & tabletit

Kirjastossa on useita pöytätietokoneita sekä langattomasti toimivia tablet-koneita asiakkaiden käyttöön. Kirjastoaineiston itsenäistä hakemista varten kirjaston käytävällä on aineistorekisterikoneet, jotka on tarkoitettu vain aineiston hakuun.

Pöytäkoneet

Tunniksi varattavia pöytäkoneita on sijoitettu käytäväsyvennykseen lainaustiskiä vastapäätä, lehtisaliin sekä käytävän pieneen "työhuoneeseen". Kaikissa asiakaskoneissa on nettiyhteys ja Microsoft Office 2016-ohjelmat. Koneilta voi tulostaa väritulostimeen.

Tabletit

Tabletit ovat iPadeja, joita lainataan omalla kirjastokortilla. Tabletit toimivat kirjaston langattomassa verkossa ja voit käyttää kirjaston langatonta verkkoa myös omalla laitteellasi. Kirjastosta lainattujen laitteiden korvausvelvollisuus mahdollisen vahingon sattuessa on kortin haltijalla tai alaikäisen huoltajalla. Kirjastosta voi lainata myös kuulokkeet musiikin kuuntelua, videoiden ja televisio-ohjelmien katselua ja pelaamista varten.

Koneiden varaaminen

Kirjaston pöytäkoneet voi varata suoraan ebooking-järjestelmästä. Varaamiseen tarvitaan kirjastokortin numero ja pin-koodi, jonka saa kirjastosta. Koodi on sama, millä asioidaan verkkokirjastossakin. EBooking-järjestelmässä voit muuttaa kaikkia tietojasi paitsi kirjastokorttinumeroa ja syntymäaikaasi. Jatkossa voit käyttää eBookingia joko muuttamiasi käyttäjätunnuksia käyttäen tai kirjastokorttinumerosi ja pin-koodin avulla.

Neuvonta ja opastus

Kirjaston henkilökunta voi auttaa pöytäkoneiden ja tablettien peruskäyttöön liittyvissä ongelmissa ajan ja osaamisen salliessa.

 

 

Linkkejä e-kirjoihin

Kaikki Ellibs e-kirjat Kirkesissä

Kuvaa klikkaamalla siirryt osoitteeseen ekirjasto.kirjastot.fi
Yleisten kirjastojen e-aineisto

Vapaasti netissä saatavilla
olevia suomenkielisiä
e-kirjoja:

Lastenkirjoja Lönnrot-projektin kirjat
Gutenberg-projektin kirjat
Elisa kirjan ilmaiset klassikot
Seitsemän suomenkielistä e-äänikirjaa

Ilmaisia vieraskielisiä e-kirjoja: Monipuolinen e-kirjasivustojen linkkilista Informaatikon nettiresurssit -blogissa
Vieraskielisiä e-äänikirjoja

Varaa tietokone

 ebooking

Takaisin ylös