Menu

Opastuspalvelut

Kirjasto tarjoaa erilaisia opastuspalveluita ryhmille ja myös yksittäisille asiakkaille yhdessä sovittuina aikoina ja sovitusta aiheesta. Opastustuokio voidaan sopia myös kirjaston aukioloajan ulkopuolelle, esim. ma-to aamupäiviin. Opastustuokio kestää yleensä noin tunnin. Kaikista opastuksista voi tiedustella sähköpostitse osoitteesta kirjasto(at)mantsala.fi tai kirjaston asiakaspalvelusta paikan päällä tai puhelimitse 040 314 5376 tai 040 314 5379.

Lastenaineistot ja -aihepiirit: ICT0756-01

Opastettavia ryhmiä voivat olla esim.

  • alakoululuokat
  • lasten ja perheiden kerhot
  • lastenkirjallisuudesta kiinnostuneet henkilöt ja pienryhmät

Opastuksen aihe voi olla esim. lasten- ja nuortenkirjat yleensä, eri ikäryhmien lastenkirjat : millaisia kirjoja kirjastosta löytyy, mitä tarjota esim. ahmimisikäisille, genresisällöt (kaunokirjallisuuden aihepiirit: urheilu, kauhu, jännitys jne.), tietyt kirjailijat ja heidän tuotantonsa, lasten tietokirjat. Toiveita otetaan mielellään vastaan!

Nuoret ja aikuisryhmät:

Annamme opettajien pyynnön perusteella tiedonhaun ja -hankinnan opastusta sekä kirjaston ja/tai aineiston esittelyjä koululais- ja opiskelijaryhmille. Myös erilaiset aikuisryhmät tai yksityishenkilöt voivat ottaa yhteyttä.

Tietokoneet ja verkkopalvelut:

usb

Opastusta tietokoneiden, tablettien, älypuhelimien ja verkkopalveluiden peruskäyttöön saa varaamalla henkilökohtaisen opastusajan kirjastosta. Aikaa varataan noin tunti ja opastus tapahtuu kirjaston tiloissa.

Myös ryhmäopastuksia johonkin teemaan liittyen (esim. tiedonhaku verkosta, iPadin tai älypuhelimen peruskäyttö) voi varata kirjastosta.

 

Takaisin ylös