Menu

Lukukoira Eetu

Lukukoira Eetu on 6-vuotias kääpiösnautseri. Eetu kävi kesällä Suomen kennelliiton lukukoirakoulutuksen ja on virallinen lukukoira. Merkkinä tästä Eetu kantaa keltaista lukukoiran huivia.

Eetu on luonteeltaan rauhallinen, iloinen ja kiltti. Joissakin asioissa Eetu on hieman itsepäinen. Ruoka saa sen tekemään ihan mitä vaan. Eetu on syntyperäinen mäntsäläläinen ja asunut täällä koko ikänsä. Eetun mielipuuhaa on mökkeily ja metsäretket, se on myös innokas sienestäjä ja kalakaveri.

Lukutaustaakin Eetulla on, nuorena poikana se innostui lukemaan pari kirjaston kirjaa varsin perusteellisesti. Kotonaan se osallistuu lukuhetkiin asettumalla makaamaan lukijan viereen.

Eetun vastaanotot ovat maanantaisin klo 18-19. Eetulle voi varata ajan kirjastosta, soittamalla numeroon 040 314 5376 tai sähköpostilla kirjasto(at)mantsala.fi

Lukukoira

Lukukoiralle lukeminen on osa lukemaan innostamista. Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauttele virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukukoirat työskentelevät pääasiassa kirjastoissa. Lukukoiratoiminta on osa eläinavusteista toimintaa ja se perustuu vapaaehtoisuuteen.

Lähde: https://www.kennelliitto.fi/koirat/lukukoirat 7.9.2017

Takaisin ylös